LG G3 review

Geslaagd of doorgeschoten?

· 1 reactie


LG G3 review

Zelden hebben we zo uitgekeken naar een LG-telefoon als bij de G3. Natuurlijk, het bedrijf maakt al langer begeerlijke Android-telefoons maar die weten zich nooit echt goed te onderscheiden van de rest. Bij de G3 lijkt dat toch echt anders te zijn.

Want ze hebben bij LG werkelijk alles uit de kast getrokken om onderscheidend te zijn. Op het gebied van hardware, software, design, gebruiksvriendelijkheid, marketing en zelfs op het gebied van accessoires. Niets lijkt aan het toeval te zijn overgelaten, alsof het erop of eronder is voor LG. Dat is wat overdreven natuurlijk, LG deed het met de G2 al redelijk goed. Het wil er gewoon zeker van zijn dat de G3 dat succes positief gaat overschaduwen.

Bovendien lijkt de LG met de G3 een nieuw tijdperk in te willen luiden, ééntje van telefoons met Quad HD-schermen. De vraag is even of andere fabrikanten zullen volgen. Samsung lijkt hoe dan ook met een antwoord te willen komen. Van andere fabrikanten wordt verwacht dat ze nog even wachten met dergelijk hoge resoluties. Tot de huidige concurrenten kunnen we de Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 en de HTC One (M8) rekenen. Maar juist vanwege z'n omvang zou je echter de grotere Note 3 of diens toekomstige opvolger ook als alternatief kunnen zien.

Wat zit er bij het toestel?

De LG G3 D855 komt in een vrij opzichtig doosje dat asymmetrisch afgesneden is. Binnenin treffen we naast het toestel een oplader, datakabel, koptelefoon en wat documentatie aan. Het schijnen niet zomaar earbuds te zijn maar de zogenaamde 'QuadBeat 2 LE530'. Het snoer is plat zodat het niet zomaar in de knoop gaat, de geluidskwaliteit is bovengemiddeld goed en er zitten bedieningstoetsen en een microfoon in verwerkt. In totaal zijn er drie verschillende soorten opzetstukjes meegeleverd om perfecte aansluiting in het oor te vinden.

LG G3 earbuds

LG heeft ook een bijbehorende accessoire uitgebracht; de QuickCircle-cover. Dit is een apart hoesje waarbij je de achterkant moet vervangen en voorin een rond gat. De G3 herkent de cover en de interface wordt erop aangepast. Zo worden er notificaties getoond maar kun je de telefoon ook bedienen zonder daarbij het hoesje open te klappen. De QuickCircle-cover kost 39,99 euro en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel