Nieuwe benchmark ‘bevestigt’ specificaties Samsung Galaxy S6


Er is wederom een benchmark van de vermeende Samsung Galaxy S6 opgedoken. De S6 is nog niet officieel dus z'n specificaties staan nog niet in steen geschreven. Toch zien we gelijkenissen met een voorgaande benchmark.

Gelijk lijkt in ieder geval het 5,5 inch Quad HD-scherm. Een redelijk fors beeldscherm dus met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. We hopen van harte dat Samsung de schermranden klein heeft weten te houden want anders is de opvolger van de Galaxy S5 een wel heel erg grote telefoon. Een verschil met de voorgaande benchmark is er echter ook.

Samsung Galaxy S6 AnTuTu

En dat is de cameraresolutie. Deze nieuwe benchmark spreekt over een camera van 16 megapixel groot. De vorige benchmark van vorige week had het nog over een camera van 20 megapixel. Nu moeten we niet in paniek raken; 16 megapixel is nog steeds meer dan genoeg om hoge resolutie kiekjes te schieten. Mocht Samsung dezelfde camerasensor als in de Note 4 gebruiken dan zijn wij al meer dan tevreden. Op het gebied van de processor is in deze benchmark gebruik gemaakt van een Exynos 7 Octa. Dat is een 64-bits processor met acht cores op maximaal 1,8 GHz. Interessant is dat deze chip gebaseerd is op een 20 nm HKMG-procédé en is daardoor energiezuiniger.

Lancering

Onduidelijk is wanneer Samsung de Galaxy S6 officieel gaat aankondigen. Bij de S5 heeft Samsung nog gebruik gemaakt van het Mobile World Congress dat dit jaar in maart begint. De jaren daarvoor organiseerde Samsung een speciaal event dat op meerdere plekken in de wereld werd gehouden. Voor welke strategie Samsung dit jaar kiest is nog afwachten.

Bron: Mobifo.nl


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel