Samsung Galaxy S6 krijgt mogelijk razendsnel geheugen


Dankzij een nieuwe techniek geheugen is het straks mogelijk om nog sneller geheugen te maken. En het mooie is dat Samsung zou overwegen dit toe te passen in haar volgende vlaggenship; de Galaxy S6.

Momenteel maakt Samsung, samen met veel andere smartphonefabrikanten, gebruik van eMMC NAND-geheugen. Hiermee kan tot 400 MB/s aan gegevens verzet worden. Met het nieuwere UFS 2.0 NAND wordt dat opgeschroefd naar 720 MB per seconde en uiteindelijk zelfs naar 1,2 GB per seconde, 3x zo snel dus! Bovendien zou het nieuwe type geheugen een keer zo zuinig zijn als het traditionele eMMC.

Toshiba UFS NAND
Ook Toshiba heeft al UFS-geheugen klaar

Samsung zou niet de enige zijn die z'n zinnen op het nieuwe type geheugen heeft gezet, ook het Chinese Xiaomi wil ermee aan de slag. Uiteindelijk is het zelfs mogelijk dat MicroSD-geheugenkaartjes op het UFS-principe gebaseerd zijn waarmee ze flink sneller worden. Maar eerst gaan we het nieuwe geheugen in smartphones aantreffen. Samsung liet alvast weten het geheugen al volgend jaar in een vlaggenschip te willen toepassen. Dan denken wij natuurlijk direct aan de Galaxy S6, de beoogd opvolger van de S5. Specificaties daarvan zijn nog niet definitief.

Bron: etnews.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel