Samsung begint bij maken Galaxy S6 “helemaal opnieuw”


De Samsung Galaxy S6 lijkt mogelijk niets op de bestaande Galaxy S5. Het bedrijf zou helemaal opnieuw beginnen bij de totstandkoming van het nieuwe vlaggenschip. Inmiddels is begonnen met de bouw daarvan wat intern als Project Zero bekend staat.

Samsung heeft een slecht kwartaal achter de rug. Was het in het tweede kwartaal van 2014 nog goed voor 32,6% van alle smartphoneverkopen wereldwijd, afgelopen kwartaal was dat nog maar 23,8%. Alle hens aan dek en oude ideeën in de prullenbak. Tijd voor iets fris, iets nieuws. Project Zero, wat moet leiden tot de Galaxy S6, moet iets unieks voorbrengen.

Samsung Galaxy S5
Niet zoals dit dus

Voorheen gebruikte Samsung projectnamen met een letter. Zo stond het project wat ons de Galaxy S5 heeft gebracht intern bekend als Project K. Mogelijk is het een puur symbolische stap, een begin van iets nieuws. Feit is dat Samsung met iets beters op de proppen moet komen dan de Galaxy S5. Die werd lauw ontvangen en bezorgde Samsung niet dezelfde groeicijfers die het met vorige vlaggenschepen wel liet zien. Overigens wordt de Galaxy S6 pas ergens begin volgend jaar verwacht. Samsung heeft dus nog even om met iets spectaculairs te komen. We zijn benieuwd!

Bron: Sammobile.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel