Eerste duidelijke specificaties Samsung Galaxy S6 druppelen binnen


Gisteren nog leerden we dat Samsung bij de totstandkoming van de Galaxy S6 met een schone lei wil beginnen. Project Zero, zoals het project intern heet, moet iets heel anders opleveren dan de huidige S5. Vandaag leren we enkele specs van de Galaxy S6.

De informatie is afkomstig van dezelfde bron die ons vertelde over Project Zero. Die zei er gisteren direct bij dat de ontwikkeling van de S6 zich in een vroeg stadium bevindt en dat er dus nog van alles kan veranderen. En met die waarschuwing willen we beginnen voordat we de lijst met specificaties gaan opsommen.

Samsung Galaxy S5 woman
De huidige Galaxy S5 gaat niet de geschiedenisboeken in als de meeste 'sexy' telefoon

Uiteraard gaat Samsung voor een Quad HD-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. LG past het al toe in haar vlaggenschip en ook Samsung heeft deze resolutie voor de Note 4 gebruikt. Onduidelijk is nog hoe groot het beeldscherm moet worden. We hopen niet dat Samsung teveel afwijkt van de bestaande 5,2 in de Galaxy S5. Anders wordt het wel heel erg groot. Qua camera zit Samsung nog te twijfelen tussen een 16 en een 20 megapixel exemplaar. Mogelijk wil Samsung toch optische beeldstabilisatie toepassen en dan zou de 16 mp variant geschikter zijn.

Volledig 64-bits

De Samsung Galaxy S6 wordt zoals het er nu naar uitziet een 64-bits telefoon. Hiervoor gaat Samsung óf een Qualcomm Snapdragon 810 gebruiken óf een eigen Exynos 7420. Beiden zijn 64-bits en beiden bestaan uit 8 cores. Alleen als Samsung gebruikt maakt van Android 5.0 Lollipop dan kunnen de 64-bits functies gebruikt worden. Dat ligt overigens wel erg voor de hand. Ander voordeel is dat een 64-bits telefoon van meer dan 3 GB aan RAM-geheugen zou kunnen gebruiken. Toch blijft Samsung bij 3 GB omdat dat voor deze opstelling meer dan genoeg zou zijn.

Bron: Sammobile.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel