“Sony naast Xperia Z4 ook bezig met Z4 Compact en Z4 Ultra”


Er komt volgend jaar naast de Xperia Z4 gewoon een Xperia Z4 Compact uit. Ook zal Sony een opvolger presenteren van immense de Xperia Z Ultra. Dat zijn tenminste de woorden van Android Origin dat eerder al met nieuws over de Z4 naar buiten kwam.

Zij wisten vorige maand te melden dat Sony afstapt van haar halfjaarlijkse update-cyclus. Er zal maar één vlaggenschip gepresenteerd worden en dat zal de Xperia Z4 zijn die de Z3 gaat opvolgen. Uit die woorden maakten we vorige maand nog op dat er daarom ook geen Z4 Compact zal komen, maar dat blijkt voorbarig. De Xperia Z4 Compact krijgt net als de Z3 Compact een 4,6 inch scherm maar ditmaal met een hogere Full HD-resolutie.

Multiple Sony products
'Gewoon' weer meerder Sony-producten in 2015

Ook de grote Xperia Z Ultra krijgt een update. Dat toestel dateert uit juni 2013 en was met z'n 6,4 inch een bijzondere verschijning. De bron denkt dat het schermformaat op 6,4 inch blijft steken maar dat de resolutie mogelijk omhoog gaat naar Quad HD of 4K. Van de Xperia Z4 zegt de bron nu dat deze de mogelijkheid krijgt om draadloos opgeladen te worden via Qi. Sony zou ook afstappen van het klepjes dat de USB-poort droog moet houden. Dat wil niet zeggen dat de Sony Xperia Z4 z'n water- en stofbestendigheid zal opgeven.

Bron: Android Origin.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel