Sony Xperia Z3 Compact


Sony Xperia Z3 Compact (D5803)
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
4,6 inch
Camera
20,7 megapixel

Pluspunten Sony Xperia Z3 Compact

 • Unieke compacte high-end telefoon
 • Stijlvolle en zorgvuldig ontworpen
 • Uitstekende en functierijke camera
 • Ongekende batterijduur van 2 dagen

Minpunten Sony Xperia Z3 Compact

 • Vanwege de waterdichte behuizing zit de USB-poort achter een klepje

Sony Xperia Z3 Compact review: kleine krachtpatser die een hoop dingen goed doet

Sony Xperia Z3 Compact review: kleine krachtpatser die een hoop dingen goed doet Tegen het einde van de zomer presenteerde Sony haar nieuwe compacte model. Niet de Xperia Z2 Compact zoals de logica van cijferreeksen deed vermoeden, maar de Z3 Compact. Dit is de kleinste telg van de Z3-familie maar laat zijn formaat je niet misleiden. De Z3 Compact heeft 1 GB minder werkgeheugen en natuurlijk een kleinere batterij dan zijn grote broer maar verder beschikt hij over dezelfde hardware. Dat betekent dezelfde quadcore-processor en 20,7 megapixel camera gehuld in een stof- en waterdicht jasje. Lees verder


De Sony Xperia Z3 Compact in het kort

Sony bewijst met de Xperia Z3 Compact dat high-end Android-telefoons niet mega-groot hoeven te zijn. De Sony Xperia Z3 Compact beschikt over een uiterst compact 4,6 inch scherm en is daarmee ideaal voor iedereen die niet met een grote smartphone wil rondlopen.

Uniek in doen en laten

De Sony Xperia Z3 Compact is niet alleen uniek vanwege z'n relatief compacte behuizing. De Z3 Compact beschikt over een redelijk unieke 20,7 megapixel camera. Voor een hedendaagse smartphone ongekend hoog. Hiermee schiet je natuurlijk foto's in een extra hoge resolutie, maar je kunt er ook mee inzoomen. En dankzij de relatief grote camerasensor vangt deze meer licht op dan andere smartphones en schiet je in donkere omstandigheden nog altijd prima foto's.

Waterdicht

Sony heeft de Xperia Z3 Compact zo ontworpen dat hij water- en stofbestendig is. Hij heeft hiermee zelfs een hoge IP68 certificering te pakken waarmee hij stofvrij en waterdicht is. Natuurlijk is het handig dat je telefoon waterdicht is, zo hoef je tijdens een regenbui niet bang te zijn dat je telefoon defect raakt. Je kunt er ook in het zwembad foto's en video's mee schieten. Er ontstaan dus hele nieuwe mogelijkheden!

Lange batterijduur

We zijn eigenlijk niet meer gewend aan smartphones die langer dan een dag meegaan. De Sony Xperia Z3 Compact gaat moeiteloos 2 dagen mee! Hiervoor heeft Sony een aparte batterijbesparingsmodus ontwikkeld die onopgemerkt en op de achtergrond z'n werk doet. Je merkt er dus niets van behalve dan dat je niet iedere dag je telefoon hoeft op te laden.

Sony entertainment

Sony heeft uitstekend al haar andere diensten geïntegreerd in de Z3 Compact. Zo heeft Sony haar audiotechniek toegepast waarmee je van hoge resolutie audio kunt genieten en zorgt de digitale ruisonderdrukking dat je het geluid beleeft zoals de artiest bedoeld heeft. Maar niet alleen geluid, ook in video blinkt de Sony Xperia Z3 Compact uit. Zo kun je in de Films-app diverse Sony blockbusters terug bekijken en kun je zelfs je PlayStation 4 bedienen dankzij de PS4 Remote Play-app.

Belangrijkste Sony Xperia Z3 Compact specificaties

 • 4.6 inch display
 • 4G-ondersteuning voor mobiel internet
 • 16 GB opslaggeheugen, uit te breiden met microSD-geheugenkaart
 • Water- en stofbestendig met IP68-certificering
 • Quadcore Snapdragon 801 processor op 2,5 GHz bijgestaan door 2 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 20,7-megapixelcamera aan de achterkant + 4K video-opname
 • Bekijk alle Sony Xperia Z3 Compact specs

Concurrenten van de Sony Xperia Z3 Compact

Vergelijk de Sony Xperia Z3 Compact met deze producten


Praat mee over de Sony Z3 Compact