Eerste specs Sony Xperia Z4 lijken binnen


Als Sony vast blijft houden aan z'n halfjaarlijkse update-cyclus voor de Xperia Z dan mogen we over enkele maanden de Xperia Z4 begroeten. Wat die allemaal kan en hoe die er ongeveer uit komt te zien leren we vandaag.

Want de eerste specificaties van de opvolger van de Xperia Z3 zijn binnen. En als de geruchten kloppen dan spreken we over een 5,5 inch groot toestel met een Quad HD-resolutie. Sony kiest voor een beest van een processor; de Snapdragon 810 die 64-bits is. Die krijgt de beschikking over 4 GB aan RAM-geheugen. Alleen met 64-bits processoren is het mogelijk meer dan 3 GB aan werkgeheugen aan te spreken.

Sony Xperia Z3 colors
Handvol Xperia Z3s

Voor wat betreft de camera krijgt de Xperia Z4 ook een primeur. De sensor is weliswaar nog steeds rond de 20 megapixel groot, maar ditmaal is hij gebogen. Daardoor kan Sony een minder ingewikkelde en dikke lens toepassen. Gevolg is dat het licht door minder lagen glas heen hoeft en er dus meer overblijft om op de lens te vangen. Heldere foto's dus, zelfs met weinig licht. De bron spreekt verder over stereo luidsprekers. Een ware multimediatelefoon dus.

Enige vlaggenschip in 2015

Dezelfde bron zegt verder dat de Xperia Z4 het enige flagship is dat Sony in 2015 uit gaat brengen. Hiermee stapt Sony af van haar halfjaarlijkse vernieuwing. Deze strategie kreeg steeds meer kritiek omdat de onderlinge verschillen tussen de updates maar minimaal zouden zijn. Ondanks dat niet gesproken wordt over de Z3 Compact lijkt het er op dat die in 2015 ook geen update zal krijgen.

Bron: Android Origin


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel