Samsung Galaxy S6 krijgt flink slankere TouchWiz-interface


Samsung zou niet alleen met de hardware van de Galaxy S6 van 'scratch' beginnen, ook op softwaregebied zou een frisse start gemaakt worden. De TouchWiz UI die vandaag de dag als onnodig overdadig wordt gezien gaat flink op dieet.

Samsung zou voor de opvolger van de Galaxy S5 helemaal opnieuw zijn begonnen. De eerste resultaten daarvan zien we al terug in de nieuwe A-serie en de Galaxy Alpha. Metalen telefoons, iets wat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. Nu lijkt Samsung ook te tornen aan de TouchWiz-interface met z'n talrijke functies, veelal overbodig en meestal niet vervorderend voor de prestaties.

TouchWiz UI evleaks
Eerder gepubliceerde screenshots van de inmiddels gepensioneerde @evleaks

Volgens bronnen van Business Korea zou Samsung voor het nieuwe TouchWiz proberen de Nexus 6 te evenaren. Een gewaagd doel want de Google Nexus 6 draait nagenoeg stock Android. TouchWiz zou daarom van onnodige functies worden gestript en optimalisaties zouden worden aangebracht aan de meest belangrijke onderdelen. Dit moet er ook in resulteren dat nieuwe Galaxy-vlaggenschepen weer snel aanvoelen. Iets wat de Galaxy S5 helaas niet deed. Hoe het nieuwe TouchWiz UI eruit komt te zien is nog onduidelijk, mogelijk gaat het om een uitgeklede versie, mogelijk om een geheel nieuwe benadering. Samsung kondigt de Galaxy S6 naar alle waarschijnlijkheid tijdens het MWC in maart aan.

Bron: Business Korea


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel