Ontwerp Samsung Galaxy S6 combinatie van glas en metaal


Samsung is de afgelopen maanden druk bezig met een nieuwe design-filosofie waarbij telefoons opgetrokken worden uit een combinatie van metaal en plastic. De Galaxy Alpha en nieuwe A-serie zijn hier goede voorbeelden van. De S6 krijgt echter iets anders.

Eerder al hebben we berichten voorbij zien komen dat Samsung de ontwikkeling van de Galaxy S6 intern omschrijft als 'Project Zero'. Alle bestaande ideeën gaan collectief de prullenbak in en niets is te gek. Het ultieme doel is een opvolger van de Galaxy S5 neer te zetten met een hoog wow-gehalte. Samsung denkt dat te bereiken met een combinatie van metaal en glas.

Samsung Glass
Samsung stapt 'in het glas'

Beide materialen worden als prettig en premium ervaren. De randen zullen van metaal zijn en de achterzijde van glas. Andere fabrikanten zijn met deze combinatie in het verleden in de problemen geraakt. Glas heeft de vervelende neiging te breken. Misschien is dit wel de exacte reden waarom Apple er na de iPhone 4s mee gestopt is. Ook de Sony Xperia Z3 heeft een glazen achterkant en ook daar zijn veelvuldige berichten over gebroken panelen. Soms zelf spontaan. Hopelijk weet Samsung een goede oplossing te hebben gevonden voor dit probleem want anders weten we al waar wij het in 2015 veelvuldig over gaan hebben.

Nadelen van glas

Een ander nadeel van glas is dat het snel vies wordt. De huidige Galaxy S5 beschikt nog over een zacht aanvoelend plastic met een soort rubberachtige coating. Het geeft veel meer grip dan glas maar bovenal; het vlekt niet zo snel. Hopelijk heeft Samsung ook hier op voorhand al een oplossing voor. Anders wordt het dagelijks poetsen geblazen. De laatste geruchten spreken over een lancering begin maart. We hopen daar meer antwoorden te krijgen.

Bron: D Daily


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel