Bloomberg bevestigt de 3 belangrijkste functies van de HTC One M9 (Hima)


Nog even en HTC kondigt de opvolger van de HTC One (M8) aan. Het nieuwe vlaggenschip van HTC gaat op drie belangrijke punten verschillen van z'n voorganger. Welke dat zijn bevestigt persbureau Bloomberg in een nieuw bericht.

Misschien wel de ingrijpendste wijziging is de verhuizing van de UltraPixel-camera van de achter- naar de voorkant. Achterop zal hierdoor ruimte ontstaan voor een nieuwe 20 megapixel camera. Een flink verschil met de huidige 4 megapixel waar de UltraPixel-camera van de One (M8) over beschikt. Tweede verschil is het geluid. Waren HTC en Beats tot voor kort nog onlosmakelijk met elkaar verbonden, vanaf de nieuwe One zullen we het moeten doen met geluid van Dolby. Eerder nog ging de naam van Bose rond als nieuwe audio-partner.

HTC One (M8) art
Hopelijk is de opvolger van de One (M8) ook weer een kunststukje

Derde grote verschil is de ingebouwde processor. HTC zal de nieuwe One voorzien van een Snapdragon 810-processor die geldt als de krachtigste die in 2015 op de markt zal komen. Hierdoor zal de nieuwe HTC One over voldoende rekenkracht beschikken. Qua uiterlijk zal de nieuwe HTC weinig verschillen met de One uit 2014. Wel zal het toestel iets minder hoge randen boven en onder het scherm hebben omdat HTC erin geslaagd zou zijn om de BoomSound-speakers kleiner te maken.

Aankondiging nieuwe One aanstaande

HTC heeft al een event aangekondigd waarop naar alle waarschijnlijkheid de volgende One aangekondigd zal worden. 1 maart 2015 moet het gebeuren. Dat is voorafgaand aan het Mobile World Congress. Een vakbeurs van fabrikanten van mobiele telefonie dat jaarlijks in Barcelona gehouden wordt. Tijdens dit event worden ook vlaggenschepen van andere fabrikanten verwacht, belangrijkste is misschien nog wel die van Samsung. Mogelijk brengt HTC tijdens dat event ook een smartwatch mee. Het zal dan voor het eerst zijn dat HTC met een dergelijk product komt.

Bron: Bloomberg.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel