“Opvolger HTC One (M8) krijgt 5 inch scherm en 20,7 megapixel camera”


De opvolger van de HTC One M8 krijgt een flinke boost in specificaties. Het scherm blijft weliswaar gelijk, de cameraresolutie gaat enkele malen over de kop. Of dit ook betekent dat HTC afstapt van de UltraPixel-techniek valt nog te bezien.

Voorlopig gaat het nog om geruchten en deze recente geruchten zijn niet in lijn met eerdere berichten. Die spraken nog over een 5,5 inch Quad HD-scherm. Het staat HTC natuurlijk vrij om twee verschillende toestellen uit te brengen; één met een 5 inch en één met een 5,5 inch scherm. Als deze geruchten kloppen dan blijft de opvolger van de One (M8) met 5 inch even groot.

Tweet @upleaks about HTC Hima

Ook de schermresolutie blijft op Full HD steken. Andere fabrikanten stappen over op een hogere Quad HD-resolutie. Daarbij gebruiken ze ook een groter paneel, meestal rond de 5,5 inch. Mogelijk is dat HTC dus te groot. Qua camera wordt nu gezegd dat hij 20,7 megapixel is. Flink meer dan de huidige 4. Overigens heeft HTC het consequent over UltraPixel omdat de individuele pixels groter zijn en daardoor lichtgevoeliger zijn. HTC heeft veel moeite mensen uit te leggen dat 4 megapixel voor een vlaggenschip genoeg is.

Snapdragon 810

Daarnaast zou HTC kiezen voor een Snapdragon 810 processor op maximaal 2,0 GHz. Dat is een gevaarlijke keuze want het is nog allerminst zeker dat Qualcomm deze processor voor maart gereed heeft. HTC zag vaker de lancering van een vlaggenschip uitgesteld worden vanwege problemen met onderdelen.

Bron: @upleaks


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel