Problemen Snapdragon 810-processor bezorgen telefoonfabrikanten kopzorgen


De gehele techwereld zit te wachten op de volgende generatie Qualcomm-processors. Was het de Snapdragon 805 die momenteel in veel vlaggenschepen terecht komt, zo moet de Snapdragon 810 in die van volgend jaar zitten. Er zijn alleen veel problemen mee.

Eén van de hoofd kenmerken van de Qualcomm Snapdragon 810 is het feit dat hij op een 64-bits ontwerp gebaseerd is. Dat lijkt echter niet de reden te zijn waarom Qualcomm zoveel problemen heeft met de chip. De eerder uitgebrachte Snapdragon 610 is dat namelijk ook. Belangrijkste probleem is de oververhitting op de maximale snelheid van 2 GHz. Ook zijn er andere problemen waar Qualcomm nog geen duidelijk antwoord op heeft gevonden.

Snapdragon 810
De complexe Snapdragon 810

Fabrikanten van mobiele telefoons zitten echter de springen op de chip. De volgende generatie vlaggenschepen dienen zich aan en het zou mooi zijn als die van de krachtige processor gebruik zouden maken. De Samsung Galaxy S6 bijvoorbeeld of de opvolger van de HTC One M8. Het is goed mogelijk dat mocht de Snapdragon 810 voor problemen blijven zorgen dat fabrikanten terugvallen op de 'oudere' Snapdragon 805. Deze staan voor maart gepland dus het is te hopen dat Qualcomm de zaakjes tegen die tijd op orde heeft.

Bron: Business Korea


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel