Geruchten spreken over Nexus 6 met 64-bit octacore Snapdragon 810-processor


De Nexus 5 is slechts een paar maanden officieel of er gaan al wilde geruchten over diens opvolger. En dat terwijl er ook geruchten zijn dat Google helemaal wil stoppen met de Nexus-reeks. Toch zou er een Nexus 6 in de planning staan.

En die Nexus 6 zou een nieuwe Qualcomm Snapdragon 810-processor krijgen. Het bijzondere hieraan is dat hij gebaseerd is op een 64-bit ontwerp en beschikt over acht cores. Android is tot op heden nog niet geschikt gemaakt voor 64-bit processors dus dit gerucht zegt ook iets over de volgende versie van Android.

Nexus 6 concept
Een concepttekening van de Nexus 6

Wij moeten nog zien of dit allemaal uitkomt. Immers, Google zou plannen hebben te stoppen met Nexus-telefoons en wellicht alleen nog maar Google Edition-telefoons goedkeuren. Daarnaast moet de hele Snapdragon 810 nog door Qualcomm aangekondigd worden. Dat kondigde al wel de Snapdragon 610 en 615 aan dat samen met de 410 de eerste 64-bit processors van het bedrijf zijn. Die worden trouwens pas laat dit jaar verwacht dus dat zegt ook iets over het mogelijk uitbrengen van de opvolger van de Nexus 5.

Bron: DigiTimes.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel