Steeds meer duidelijk over nog aan te kondigen Samsung Galaxy S5


Blijkbaar zijn er steeds meer mensen met een Galaxy S5 in hun handen want we leren ieder uur meer over het toestel. De lancering van de S5 staat voor vanavond gepland maar alle geheimen zijn nu al prijsgegeven.

Zo leren we dat de batterij van de Galaxy S5 2.800 mAh groot is. Dat is 200 mAh groter dan de Galaxy S4, maar wel kleiner dan eerdere geruchten. Ook het definitieve oordeel over het beeldscherm lijkt binnen. Samsung kiest 'gewoon' voor een Full HD exemplaar. Mogelijk volgt een QHD exemplaar later als de S5 Prime.

Samsung Galaxy S5 rear leak
Een hartslagmeter achterop de Galaxy S5

Inmiddels zijn er ook vermoedens over de sensor naast de cameraflitser. Dachten we eerder nog dat het om een tweede soort flitser ging, ditmaal gaat het gerucht dat het een hartslagmonitor is. Samsung past een dergelijke sensor ook toe in de nieuwe Gear 2 en Gear 2 Neo smartwatches. Tijdens het bedienen plaats je je wijsvinger erop en wordt diverse informatie gemeten.

Samsung Galaxy S5 USB
Mogelijk multifunctionele microUSB 3.0 aansluiting

Ook is er meer informatie over de waterdichtheid van de Samsung Galaxy S5. Volgens berichten krijgt hij een IP-code mee van IP67 wat betekent dat hij volledig beschermt is tegen stof en dat hij 30 minuten in 1 meter water overleeft. Hij is dus stofbestendiger dan de Xperia Z2, maar minder waterbestendig. Om een en ander te realiseren is er een klepje geplaatst voor de microUSB-aansluiting. Dit zal de terugwaartse compatibiliteit met bestaande Galaxy S-accessoires wel in gevaar kunnen brengen. De USB-aansluiting lijkt stukken breder dan de S4 waarmee het geloofwaardig is dat Samsung gekozen heeft voor USB 3.0 net als de Note 3.

Samsung Galaxy S5 camera
Video in UHD schieten

Het beeldscherm mag dan wel Full HD zijn, de camera van de S5 schiet vermoedelijk video in de hogere 4K-resolutie. De 16 megapixel camera ondersteunt vermoedelijk selective focus waarmee het mogelijk is om achteraf scherp te stellen op onderwerpen. Samsung zal vanavond vermoedelijk alle informatie hierboven bevestigen. Bedenk dan waar je het eerste las.

Via: @saudiandroid


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S4 i9505
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
Black
€ 341,81 € 341,81   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S4 i9505


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel