Samsung Galaxy S4 i9505

7,8 / 10 op basis van 6 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy S4 i9505
Samsung Galaxy S4 rechterzijkant zwart
Samsung Galaxy S4 achterkant wit
Samsung Galaxy S4 schuin 2 zwart
Samsung Galaxy S4 voorkant wit
Samsung Galaxy S4 linkerzijkant zwart
Samsung Galaxy S4 schuin wit
Samsung Galaxy S4 wit schuin 2
Samsung Galaxy S4 linkerzijkant wit
Samsung Galaxy S4 achterkant zwart
Samsung Galaxy S4 schuin zwart
Samsung Galaxy S4 zwart voorkant
Samsung Galaxy S4 rechterzijkant wit

Reviews over de Samsung Galaxy S4 i9505

7,8
6 reviews
5 sterren
1 review
4 sterren
3 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
1 review
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Dé telefoon om in 2013 te verslaan”

·

 • Snelheid
 • Hoge resolutie AMOLED-display
 • Ondanks plastic toch kwalitatief gevoel
 • Soms wat onzinnige features

Samsung Galaxy S4 i9505 review: dé telefoon om in 2013 te verslaan De Samsung Galaxy S4 werd op 15 maart tijdens een volgepakt event in Radio City Music Hall in New York aangekondigd. Samsung deed dit niet alleen op een nieuwe manier, het pakte groots uit met een Broadway-achtige show met acteurs, dansers en zangers. Nu de stof is neergedaald wordt het tijd om rustig eens goed naar dit nieuwe toestel te kijken. Daar is alle reden voor want van diens voorganger gingen er al ruim 50 miljoen exemplaren van over de toonbank. En Samsung is niet van plan om het met deze S4 rustig aan te gaan doen. Je gaat, of je dat leuk vindt of niet, nog heel erg veel van dit toestel zien. Enerzijds omdat Samsung erg veel promotie heeft ingekocht maar ook omdat veel mensen hem gaan kopen.


·

Perfecte telefoon om te hebben
zilver verf bladert af, camera is best gaar
verder presteert s4 goed

ik ga nu voor de s6 edge

0 0

·

Heel lang getwijfeld om over te stappen van Apple naar Samsung, puur voor android. Uiteindelijk toch gedaan omdat het bij IOS toch maar een beetje op een laag pitje bleef hangen. 1ste week spijt gehad omdat ik het heel erg wennen vond na 4 jaar een Iphone te hebben gehad. Naarmate ik eraan ben gaan wennen wil ik niks anders. Wat een toestel! Prachtige design, heel snel, accu kan wel iets beter maar wat is android toch geweldig!!! Geen seconde meer spijt gehad!!!!

0 0

Alle Samsung Galaxy S4 i9505 reviews


De Samsung Galaxy S4 i9505 in het nieuws

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 13

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Samsung Galaxy S4.

Samsung Galaxy S4 - Knox 2 en Silent Mode

Samsung heeft een update uitgegeven voor de Galaxy S4. Er zijn berichten dat het alleen om de i9500 variant gaat in plaats van de i9505 die hier verkocht werd. We vermoeden dat de update uiteindelijk op beide toestellen wordt uitgerold. Heb dus enig geduld.

Er verandert verder weinig aan de Android-versie, die blijft gewoon op Android 5.0.2. Wat doet deze 300 MB wegende update dan wel? Nou hij brengt de Knox-versie naar 2.0. Daarmee krijg je een iets andere interface maar bovenal verbeterde beveiliging. Knox is een product van Samsung zelf en geldt als redelijk veilig. Ander pluspunt van deze update is dat de stille modus terugkomt. Die was verdwenen in de oorspronkelijke Lollipop-update en werd door sommigen erg gemist. Hij is na deze update dus gewoon terug.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • galaxys4

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 11

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Samsung Galaxy S4, de HTC Butterfly S, de Sony Xperia Z Ultra en niet te vergeten de iPhone 4, 4s, 5, 5s en de iPhone 5C.

Samsung Galaxy S4 - Android 4.4 KitKat

Deze hele week lijkt in het teken te staan van Android KitKat. Maar liefst drie verschillende toestellen ontvangen de nieuwste Android-versie. En niet de minste. Wat te denken van de Samsung Galaxy S4. Zolang de Galaxy S5 nog niet uit is is de S4 het huidige vlaggenschip.

Samsung Galaxy S4 Android 4.4 KitKat

De update weegt een paar honderd MB dus downloaden via een WiFi-netwerk is een absolute aanrader. KitKat zelf kent enkele optimalisaties zodat hij in theorie beter met je werkgeheugen en je batterij om moet gaan. De meer zichtbare wijzigingen zitten hem in de bel-applicatie en dat je vanaf nu makkelijker kunt printen vanaf je Android-telefoon. Downloaden kan gewoon via je Galaxy S4 zelf al is het ook mogelijk via de PC en de Kies-software

Sony Xperia Z Ultra - Android 4.4 KitKat

Mocht je rondlopen met de immense Xperia Z Ultra dan heb je deze week ook geluk. Sony gaf namelijk de Android 4.4 KitKat-update vrij. De update is al gesignaleerd in Hong Kong. Dat betekent in principe dat het nog even kan duren voordat Nederlandse gebruikers met een Z Ultra aan de beurt zijn. Ook hier geldt dat er weinig uiterlijke verschillen zijn en dat wijzigingen met name onder de motorkap terug te vinden zijn.

HTC Butterfly S - Android 4.4 KitKat

Nog een KitKat-update deze week en wel voor de hier iets minder bekende HTC Butterfly S. Dat neemt niet weg dat als je een exemplaar in bezit hebt je met deze update minder blij zult zijn. Wie bovenstaande heeft gelezen zal niet verrast zijn als er relatief weinig verschillen te bespeuren zijn met z'n voorgaande firmware. HTC belooft naast de gebruikelijke optimalisaties en onderhuidse verbeteringen ook nieuwe Bluetooth-profielen. Er is ook iets minder leuk nieuws; de ondersteuning voor Flash in de standaard browser is met deze update verdwenen. De update is met ruim 725 MB relatief groot.

iPhone 4 en hoger - iOS 7.1

Misschien wel de grootste en meest welkome update deze week was voor diverse iPhones. Apple bracht namelijk het langverwachte iOS 7.1 uit. Ondanks het relatief kleine verschil in versienummer gaat het hier om een grote update. Versie 7 van iOS bleek een trendbreuk met het verleden en er moesten zaken rechtgezet, gladgestreken en gepolijst worden. Om het maar even bot te zeggen; versie 7 was nog niet helemaal 'af'. Versie 7.1 zal daarom voor velen een welkome update zijn.

De update is beschikbaar voor de iPhone 5s, 5c, 5, 4s en 4. Het zou wat ver gaan om hier alle wijzigingen uit te gaan leggen, Apple heeft ze overigens wel netjes opgesomd op een speciale website. Ook is er een meer leesbare versie waarop alle nieuwe functies wordt beschreven. Ons advies is simpel; gewoon downloaden en installeren.

 • Tags:
 • butterflys
 • firmware update friday
 • galaxys4
 • iphone
 • xperiazultra

ts S4 zwart Leather

Nieuwe lederen uitvoering Samsung Galaxy S4 nu te bestellen

Telefoonnieuws ·

De onlangs nieuw aangekondigde uitvoering van de Galaxy S4 met een achterkant wat lijkt op gestikt leer is nu te bestellen. De Black Edition moet de inmiddels opgevolgde S4 nieuw leven inblazen.

Samsung kondigde deze Black Edition van de S4 begin februari samen met die voor de S4 mini aan. Het is overigens niet voor het eerst dat Samsung deze ontwerpstijl toepast. Ook de Note 3 werd uitgebracht met een achterkantje wat lijkt op gestikt leer.

Samsung Galaxy S4 Black Edition
De 'Black Edition' van de Galaxy S4

Nieuw is niet alleen dat de Galaxy S4 hiermee een geheel nieuwe achterkant krijgt, hij is nu eindelijk ook in het zwart verkrijgbaar. Voorheen werd ook wel een 'zwarte' uitvoering gevoerd, maar die was eerder blauw dan zwart. De rest van het toestel blijft hetzelfde als de bestaande S4. Nog steeds een 13 megapixel camera en 5 inch Full HD-scherm dus. De 'Black Edition' van de S4 is onder andere te koop bij Belsimpel.

Bron: Belsimpel.nl

 • Tags:
 • blackedition
 • galaxys4
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5

Definitieve specificaties Samsung Galaxy S5 lijken binnen

Geruchten ·

Over drie weken moet hij officieel aangekondigd worden; de Galaxy S5 van Samsung. Nu al lijken de definitieve specificaties van deze nieuwe monster bekend. En die stellen niet teleur.

Veel van de specificaties klinken bekend, dat komt omdat ze eerder al eens voorbij kwamen. Probleem echter is dat er ook vaak tegenstrijdige specificaties genoemd werden. Hopelijk weten we met dit lijstje eindelijk wat de Galaxy S5 ons écht gaat brengen.

Eldar tweet about Galaxy S5

Een AMOLED-beeldscherm van 5,24 inch groot en een Quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit alles resulteert in een indrukwekkende PPI van 560. Het werkgeheugen komt uit op 3 GB waarmee het gerucht over een 64-bit processor ontkracht is. Samsung heeft twee versies van het toestel; eentje met een eigen Exynos 6 en een andere met een Snapdragon 805. Verwacht die laatste in Nederland. De cameraresoluties komen uit op 16 megapixel achter en 3,2 megapixel voor. De batterij tot slot is 3.200 mAh groot.

Flinke sprongen

Dat zijn flinke verbeteringen als je kijkt naar de Galaxy S4. Alle eigenschappen zijn stuk voor stuk beter/hoger dan z'n voorganger. Al deze sprongen moet Samsung een flinke voorsprong opleveren op de concurrentie. Zoals eerder bekend werd gemaakt, maandag 24 februari weten we het allemaal zeker.

Bron: @eldarmurtazin

 • Tags:
 • galaxys5
 • mwc14
 • samsung
 • specs

ts Unpacked5

Samsung nodigt pers uit voor 24 februari, vermoedelijk voor Galaxy S5

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft zojuist een uitnodiging verstuurd voor het eerste Unpacked-event van het jaar. Unpacked 5 heeft een ondubbelzinnige verwijzing naar de Galaxy S5.

We moeten nog drie weken wachten en dan mag aangenomen worden dat we de Galaxy S5 kunnen bewonderen. Een lancering vlak voor of tijdens het MWC werd al eerder gesuggereerd en er werd zelfs al een datum genoemd. Samsung lijkt nu te hebben gekozen voor maandag 24 februari in Barcelona. Dan is het MWC al begonnen, maar de lancering vindt plaats om 20:00.

Samsung Unpacked-uitnodiging voor Galaxy S5

Bij Samsung houden ze nog even de lippen stijf op elkaar. Maar gelet op de grote hoeveelheid geruchten is het zeer aannemelijk dat hier de opvolger van de Galaxy S4 wordt aangekondigd. Samsung kondigde vorig jaar haar nieuwe vlaggenschip aan in Broadway in New York. Het MWC werd al jarenlang niet meer gebruikt om vlaggenschepen aan te kondigen.

 • Tags:
 • galaxys5
 • mwc14
 • samsung

ts Samsung Galaxy zwart Edition

Samsung geeft speciale Black-uitvoering uit van Galaxy S4 en S4 mini

Telefoonnieuws ·

We vonden de "zwarte" uitvoering van de Galaxy S4 er altijd al wat blauw uitzien. We schreven het al in onze S4-review. Om daar wat aan te doen heeft Samsung hem alsmede de S4 mini nu écht in het zwart uitgebracht. Maar dat is niet alles.

Want naast het gitzwarte uiterlijk van de Galaxy S4 en S4 mini is de achterkant niet meer van glad plastic, maar uitgevoerd in nep-leer. We zagen dat voor het eerst bij de Note 3 en nu brengt Samsung het skeuomorphism uiterlijk ook naar haar vlaggenschip toe.

Samsung Galaxy S4 Black Edition
De 'Black Edition' van de Galaxy S4

Er schijnt alleen wat aan het uiterlijk van de S4 gedaan te zijn. Deze uitvoering levert bijvoorbeeld geen specificaties-verbeteringen op. Datzelfde geldt voor de S4 mini. We hebben het respectievelijk dus nog steeds over dezelfde 5 inch en 4,3 inch grote telefoon. De speciale Black Editions van beide toestellen zijn al in Rusland gespot, wij houden voor je in de gaten of ze ook naar Nederland komen.

 • Tags:
 • blackedition
 • galaxys4
 • galaxys4mini
 • samsung

ts Samsung Logo Camera Sensor

Opgedoken testfoto lijkt te duiden op grotere camerasensor in Galaxy S5

Geruchten ·

Er is een testfoto opgedoken van de nog onaangekondigde Samsung SM-G900V. Volgens eerdere berichten zou de Galaxy S5 typenummer G900 meekrijgen. Deze foto is weliswaar 16 megapixel maar er is iets geks aan de hand.

Zo meldt Unwired View dat de foto in een aspect-ratio van 16:9 geschoten is. Fotocamera's op mobiele telefoons beschikken veelal over een sensor met een ratio van 4:3. Dat is groter en dus zou dat wel eens kunnen betekenen dat de camerasensor op de Galaxy S5 groter is dan 16 megapixel. Tot op heden werd algemeen aangenomen dat de camera in de opvolger van de Galaxy S4 16 megapixels zou tellen.

Samsung Galaxy S5 camera sample shot
De bewuste foto

Een rekensommetje leert nu dat als we 16 megapixel in een aspect-ratio van 16:9 omrekenen naar 4:3 de sensor 21,2 megapixel groot zou moeten zijn. Dat is groter dan de camerasensor in de Sony Xperia Z1 en Z1 Compact. Dit zou het digitaal kunnen inzoomen zonder kwaliteitsverlies mogelijk maken.

Via: Unwiredview.com

 • Tags:
 • 21mp
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5 G900 Sammobile

Samsung Galaxy S5 heeft typenummer SM-G900

Geruchten ·

Volgens de fanboys van SamMobile krijgt de toekomstige Galaxy S5 typenummer G900 mee. Leer die alvast maar uit je hoofd want we zullen hem vaak tegen gaan komen. Europe krijgt twee uitvoeringen; de G900F en G900H.

Samsung Galaxy S5 heeft typenummer SM-G900

Vermoedelijk is er één uitgerust met een eigen Exynos-processor en één met een Qualcomm-processor. Iets soortgelijks deed Samsung eerder al met de Galaxy S4. Welke precies welke is is nog onbekend. Het typenummer ging eerder al rond in het geruchtencircuit als mogelijke opvolger van de Galaxy S4 maar concreet bewijs ontbrak tot op heden. Al is het nog maar de vraag of de bron die nu wel heeft. Verwacht wordt dat Samsung de Galaxy S5 ergens tussen februari en april aankondigt en een 2K-resolutie beeldscherm meekrijgt.

Bron: SamMobile.com

 • Tags:
 • g900
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung Displays

Samsung heeft 2K AMOLED-beeldscherm klaar met 560 PPI

Geruchten ·

Samsung zou voor de Galaxy S5 een TFT-beeldscherm overwegen omdat het moeite zou hebben met het fabriceren van een hoge 2K-resolutie AMOLED-beeldscherm. Maar wat blijkt: Samsung heeft een dergelijk scherm al klaar.

Dat Samsung werkt aan een QHD-resolutie AMOLED-display mag geen verrassing heten. Samsung gebruikt voor haar vlaggenschepen altijd deze techniek. En alhoewel Samsung het bestaan van een dergelijk beeldscherm bevestigt is het nog allerminst zeker of deze op tijd af is voor de massaproductie van de Galaxy S5. Er worden namelijk nogal wat orders verwacht.

Samsung Mobile logo
Er staat weer wat moois te wachten van Samsung

Het QHD-display zou een resolutie draaien van 2560 × 1440 pixels en niet groter zijn dan 5,2 of 5,3 inch. De PPI komt hiermee uit op 560. Samsung zou wel een diamondpatroon toepassen, iets wat ze ook met de Galaxy S4 gedaan hebben.

Ook mobiel 4K-display in de maak

Naast een QHD-resolutie display zou het bedrijf ook begonnen zijn met de ontwikkeling van een nog hogere resolutie display; UHD. Deze term staat beter bekend als 4K en biedt vier maal de hoeveelheid pixels als Full HD. Op een 5 inch paneel zou dit een ongelofelijke PPI opleveren van 820. Veel meer dan het menselijk oog ooit kan waarnemen. Toch duurt het vermoedelijk nog even voordat we UHD-displays in mobiele telefoons zullen aantreffen. Eerst zal het de beurt zijn aan 2K-telefoons.

Bron: Media.daum.net

 • Tags:
 • 2k
 • 4k
 • galaxys5
 • qhd
 • samsung
 • uhd

ts Samsung Galaxy S4 Counterfeit Hamer Stuttgarter Nachrichten

Duitsland onderschept lading namaak Samsung Galaxy S4’s

Opmerkelijk ·

Je loopt er in het buitenland geregeld tegenaan; nagemaakte smartphones. Maar in buurland Duitsland is het een relatief bijzonder verschijnsel. Toch werd daar een lading van 250 nagemaakte Galaxy S4's onderschept.

Duitsland onderschept lading namaak Samsung Galaxy S4’s

De douane van Stuttgart keek raar op toen een doos vanuit Hong Kong 250 namaak exemplaren van de Galaxy S4 aantrof terwijl er op de doos "kabels" stond. De vracht was op doorreis naar Georgië. Als het om echte Samsung-telefoons ging dan betrof het een lading van ruim 150.000 euro. Het is onduidelijk of de vracht daadwerkelijk verkocht zou worden als échte Galaxy S4's of dat het om een vorm oplichting gaat. Veel maakt het niet meer uit, de Duitsers hebben alle 250 exemplaren stukgeslagen met een hamer. De Duitse autoriteiten onderzoeken nog of het om een eenmalige lading ging of dat er een netwerk schuil achter gaat.

Bron: Stuttgarter-nachrichten.de

 • Tags:
 • duitsland
 • galaxys4
 • namaak
 • samsung

ts Samsung S4 La Fleur

Rode Samsung Galaxy S4 La Fleur aangekondigd

Telefoonnieuws ·

Het is binnenkort weer Valentijnsdag en dat betekent dat Samsung traditiegetrouw enkele telefoons in de speciale La Fleur-uitvoering uitbrengt. De S4 mini La Fleur was eerder al aangekondigd en ditmaal is het de beurt aan de Galaxy S4.

Je moet ervan houden. De La Fleur-uitvoering is namelijk altijd erg 'bloemerig'. Naast het nieuwe kleurtje en patroontje is de Galaxy S4 in de La Fleur gewoon gelijk aan de gewone S4. Je krijgt dus gewoon een toestel met een groot 5 inch Full HD-beeldscherm en een 13 megapixel camera.

Samsung Galaxy S4 La Fleur
De La Fleur-uitvoering van de Galaxy S4

Er is alleen een vreemde 'maar' aan de La Fleur-uitvoering van de Galaxy S4. Volgens de tipgever komt het toestel pas in maart uit. Na Valentijnsdag dus. Vreemd als je het ons vraagt. Wat de prijzen worden is nog niet bekend.

Bron: Twitter.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • lafleur
 • samsung

ts 23 Feb

Meer details rondom lanceerdatum Samsung Galaxy S5

Geruchten ·

Er zijn meer details bekend rondom de mogelijk lanceerdatum van de Galaxy S5. Eldar Murtazin, die eerder al 23 februari noemde als lanceerdatum, heeft inmiddels een aankondiging binnen voor diezelfde datum van Samsung.

Een lancering rond het MWC is opmerkelijk. Samsung heeft de laatste twee jaar niet meer het event aangegrepen voor een lancering. In plaats hiervan had het een eigen event waarop alle aandacht uitging naar Samsung. De datum van 23 februari valt ook samen met de laatste dag van de Olympische Winter Spelen. Samsung sponsort dit event.

Eldar 23 feb

Eldar Murtazin beweert via z'n Twitter-account dat volgende week meer informatie bekend wordt. Samsung zal dan de officiele uitnodigingen versturen. Mocht dat dus niet gebeuren dan kunnen we vermoedelijk 23 februari afstrepen als datum waarop de opvolger van de Galaxy S4 aangekondigd wordt.

Bron: @eldarmurtazin

 • Tags:
 • 23februari
 • galaxys5
 • samsung

ts 23 Feb

Eldar: Lancering Samsung Galaxy S5 op 23 februari om 18:00 uur

Geruchten ·

Er is weer eens verwarring over de lanceerdatum van de Galaxy S5. Was het eerst rond het MWC, toen weer in maart/april en nu weer vlakvoor het MWC in februari. Nieuw aan het gerucht is dat we nu ook een exacte datum en tijdstip hebben.

Dat zegt overigens niets, een nieuwe datum is zo geprikt. Voordeel van een lancering vlakvoor het MWC is dat alle pers al aanwezig is. Je kunt je ook afvragen of het verstandig is. Tijdens en rond het MWC kondigen veel fabrikanten nieuwe producten aan en je hebt dus kans dat jouw lancering ondergesneeuwd wordt.

Eldar Samsung Galaxy S5

Dit gerucht heeft alleen een groot voordeel ten opzichte van alle voorgaande geruchten. Hij is namelijk afkomstig van de persoon die de exacte lanceerdatum van de Galaxy S4 correct voorspelde. We hebben het over Eldar Murtazin. Of we hem hierdoor op z'n blauwe ogen moeten geloven? Hij meldde eerder nog een lanceerdatum van eind april. Als je maar genoeg data noemt is er vanzelf één goed.

Bron: @EldarMurtazin

 • Tags:
 • galaxys5
 • mwc14
 • samsung

ts Illy Samsung Tablets

Samsung kondigt opmerkelijke samenwerking met bekende koffiebrander aan

Opmerkelijk ·

Samsung heeft een samenwerkingsverband aangekondigd met een "premium en innovatief" bedrijf. Welk bedrijf dat is? Het gaat om koffiebrander Illycaffè, kortweg Illy.

Nu is Illy weliswaar de uitvinder van het automatische koffiezetapparaat (waarvoor onze dank), erg innovatief willen we het bedrijf niet noemen. Dat komt voornamelijk omdat wij de overeenkomsten tussen beide bedrijven niet zo goed zien. De bedoeling is dat Samsung haar producten in de winkels van Illy gaat toepassen. Hierdoor moeten klanten enerzijds een betere gebruikservaring krijgen tijdens het koffie drinken, anderzijds raken ze bekend met de producten van Samsung. Win-win-situatie aldus het vage persbericht.

Illy and Samsung
Een tablet bij uw koffie?

Nu vinden wij weliswaar het raadplegen van een Galaxy S4 of Note 3 tijdens het koffiedrinken erg plezierig, om er nu een samenwerkingsverband voor te sluiten. Je moet overigens wel eerst het vliegtuig, de boot of de tunnel pakken om de eerste Illy-winkel met Samsung-apparatuur te bezoeken. Het Illy-café Regent Street Londen is de eerste winkel die ermee wordt uitgerust. Je herkent straks de winkels waar je een Samsung Note-tablet kunt aantreffen door de aanduiding “digitalized by Samsung”.

Bron: Samsung Mobile Press

 • Tags:
 • illy
 • illycafe
 • samenwerking
 • samsung

ts Iris Scanner

Irisscanner Samsung Galaxy S5 nog alles behalve zeker

Geruchten ·

Volgens enkele berichten zou de irisscan-techniek waar Samsung mee bezig is en in de Galaxy S5 terecht zou moeten komen nog helemaal niet klaar. In plaats daarvan krijgt de S5 'gewoon' een vingerafdrukscanner.

Enkele anonieme Zuid-Koreaanse bronnen melden dat er nog helemaal geen nut is van een irisscanner. Je zou het toestel dusdanig dichtbij het oog moeten brengen dat het eerder gevaar oplevert dan een voordeel. En hoe moet het als je in een donkere bioscoopzaal zit? Dan krijg je gewoon geen toegang tot je telefoon omdat je oog niet zichtbaar (genoeg) is. En het levert al helemaal geen veilige situaties op als je in de auto rijdt. Al is het gebruik van een telefoon in de auto sowieso af te raden.

Apple Touch ID
Ook Apple gebruikt vingerafdrukherkenning

Samsung zou in de opvolger van de Galaxy S4 daarom in plaats van een irisscanner gewoon een vingerafdrukscanner gebruiken. Deze zou onder het scherm moeten zitten en dus niet een prominente plek moeten krijgen zoals HTC wel doet met de One Max. Samsung zou ondermeer Apple willen volgen die in de iPhone 5s een vingerafdrukscanner verwerkte in de homeknop. Ook LG zou in de G3 een dergelijke scanner willen toepassen.

Bron: Korea Herald

 • Tags:
 • galaxys5
 • irisscanner
 • samsung

ts Samsung Touchwiz Magazine Ux Evleaks

Nieuw homescreen voor Samsung Galaxy-telefoons krijgt vorm

Geruchten ·

Niet lang geleden lekte een geheel nieuwe interface uit die Samsung mogelijk wil toepassen op toekomstige telefoons. In nieuw uitgelekte afbeeldingen krijgt deze magazine-achtige interface steeds meer vorm.

De nieuwe interface is een soort combinatie van Live Tiles van Windows Phones met gadgets van Android. Niet kun je volgens onderstaand voorbeeld muziek afspelen, er staat ook informatie uit je agenda en zelfs bestellingen tussen.

Samsung TouchWiz Magazine UX

Het begint er intussen steeds meer op te lijken dat Samsung afscheid gaat nemen van de TouchWiz Nature UX die we momenteel vinden op bijvoorbeeld de Galaxy S4 en Note 3. Het lijkt geen onverstandige keuze. HTC heeft immers met BlinkFeed een vrij goed alternatief in handen. Bovendien begint de TouchWiz Nature UX vrij gedateerd over te komen.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • magazine
 • samsung
 • touchwiznature
 • ui
 • ux

ts Samsung Battery klein

“Samsung Galaxy S5 heeft een snellaad batterij van 2.900 mAh groot”

Geruchten ·

Z'n voorganger kreeg een 2.600 mAh grote batterij mee, de nieuwe Galaxy S5 moet dat overtreffen. In zowel grootte als snelheid waarin je hem kunt opladen. Dat is althans het allerlaatste gerucht over de S5.

De nieuwe batterij zou weliswaar groter zijn in capaciteit, hij zou niet groter in omvang zijn. De Galaxy S5 is dus niet noodzakelijkerwijs dikker dan de S4. En dankzij de 'Rapid Charging Technology' moet hij binnen twee uur helemaal opladen zijn.

Samsung battery

Het zou nog gewoon om een Li-ion exemplaar gaan maar dan wel één afkomstig van Amprius. Dit relatief jonge bedrijf zou dergelijke hoge-capaciteitsbatterijen ontwikkelen. Dat is als het nieuwste gerucht tenminste klopt. 2.900 mAh is wel erg veel, vooral als je bedenkt dat in de immense Xperia Z Ultra een exemplaar van 3.000 mAh zit.

Via: Phonearena.com

 • Tags:
 • batterij
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5

“Samsung Galaxy S5 halverwege maart in Londen aangekondigd”

Geruchten ·

Een nieuw jaar is begonnen en dat betekent dat we volop mogen speculeren over de lancering van het volgende vlaggenschip van Samsung; de Galaxy S5. Volgens een nieuw bericht komt hij halverwege maart.

Kondigde Samsung de Galaxy S4 nog tijdens een theatraal event aan in New York, de S5 moet 'gewoon' weer in Londen aangekondigd worden. Eerder ging het gerucht nog dat Samsung het Mobile World Congress zou aangrijpen om haar nieuwe vlaggenschip aan te kondigen. Het leek ons al erg onwaarschijnlijk, Samsung kondigde na Galaxy S2 niet meer een vlaggenschip tijdens het evenement aan.

Eerder liet een topvrouw van Samsung weten dat ze gewoon blijven vasthouden aan hun strategie van maart/april voor een aankondiging. Het bedrijf zou experimenteren met irisscanners voor identificatie maar onduidelijk is of de S5 hierover beschikt. Tot nu toe lukt het Samsung aardig om informatie over het toestel binnenskamers te houden. Geloofwaardige afbeeldingen van het volgende vlaggenschip ontbreken bijvoorbeeld.

Bron: @flapic

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung

20148ts Samsung Galaxy S5 Concept

Samsung Galaxy S5 komt in april, heeft mogelijk oogscanner

Geruchten ·

Een topvrouw van Samsung heeft zich uitgelaten over de volgende generatie Galaxy S-telefoon. De S5 wordt 'gewoon' ergens in maart of april gelanceerd en wordt vergezeld door een zogenaamde wearable. Vermoedelijk de Galaxy Gear 2.

Samsung Galaxy S5 komt in april, heeft mogelijk oogscanner

De woorden zijn opvallend. Normaliter laat een bedrijf zich niet openlijk uit over toekomstige producten. Samsung lijkt wat goed te willen maken na teleurstellende resultaten vorig kwartaal. Ze weerspreekt eerdere beweringen dat de opvolger van de Galaxy S4 tijdens het MWC in februari wordt aangekondigd. Ze bevestigt dat ze het gaan doen zoals voorgaande jaren; een lancering begin van het jaar ergens rond maart en april. De Galaxy Gear, het horloge dat samen met de Note 3 werd aangekondigd, krijgt ook een opvolger volgens haar. Deze krijgt meer functies en zal minder dik worden. Samsung doet intussen ook onderzoek naar iris-scanners laat ze tijdens het interview weten. Dit moet de tegenhanger worden van de Touch ID in Apple's nieuwe iPhone 5S. Ze weet nog niet of de functie uiteindelijk terecht komt in de Galaxy S5. Algemeen aangenomen wordt dat de Galaxy S5 een geheel nieuw ontwerp meekrijgt met ondermeer een vernieuwde achterzijde vergelijkbaar als de Galaxy Note 3.

Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • irisscanner
 • samsung

20145ts Sharp Logo

Samsung gebruikt mogelijk 2K LTPS-display van Sharp voor Galaxy S5

Geruchten ·

Tot nu toe heeft Samsung altijd gebruik gemaakt van AMOLED voor haar Galaxy S flagship-telefoons, maar volgens geruchten komt daar vanaf de Galaxy S5 verandering in.

Reden voor de switch is dat Samsung moeite heeft om AMOLED-schermen te produceren met een zeer hoge pixeldichtheid. Het liep bij de Galaxy S4 al tegen diezelfde problemen aan, iets wat geresulteerd heeft in de speciale diamant-patroon pixelindeling. De stap naar 2K (Ultra HD) en op 560 PPI uit te komen is te groot. Om nog niet te praten over de grote hoeveelheden die men nodig denkt te hebben.

Display production

Reden voor Samsung om te winkelen bij Sharp dat een 5.25 inch groot 2K LTPS-paneel in de aanbieding heeft. En alhoewel dit voor het eerst zou zijn dat Samsung afstapt van AMOLED voor de Galaxy S-telefoons is dit gerucht zo gek nog niet. Samsung is namelijk deels eigenaar van Sharp, zij het met slechts enkele percentage.

Bron: Digi.tech.qq.com

 • Tags:
 • 2k
 • galaxys5
 • ltps
 • samsung
 • sharp

ts Samsung Brushed Alu

Metalen Samsung Galaxy F-serie in aantocht

Geruchten ·

Samsung zou om en nabij de introductie van de Galaxy S5 ook een geheel nieuwe serie willen aankondigen; de Galaxy F-serie. Wat deze serie voor Samsung-begrippen uniek maakt is de volledig metalen behuizing.

Een prototype van het toestel zou al in Europa gesignaleerd zijn, aldus ETNews. Opvallend is dat de lancering ervan zou samenvallen met de komst van de Galaxy S5, de opvolger van de S4.

Samsung Galaxy F
De Samsung Galaxy F?

Vooral dankzij dat gegeven plaatsen wij zo onze vraagtekens bij dit bericht. Samsung is ongetwijfeld aan het experimenteren met metalen behuizingen, mogelijk dat deze onder de Galaxy F-serie vallen en mogelijk volgt het toestel snel. Maar om gelijktijdig met de S5 nóg een premium telefoon aan te kondigen zou misschien niet de meest strategische zet zijn. Kondigt Samsung rond maart wel de Galaxy F aan dan zou het ons verbazen.

Bron: ETNews.com

 • Tags:
 • galaxyf
 • metaal
 • premium
 • samsung

ts Samsung Sm G900s

Onbekend Samsung-device duikt op in benchmark; mogelijk Galaxy S5

Geruchten ·

Er is een nog onbekend Samsung-apparaat opgedoken in GFXBench dat om aandacht vraagt. Het apparaat met een 2K display en 2,5 GHz Snapdragon 800 draait Android KitKat. Hebben we hier met de Galaxy S5 te maken?

Misschien, al is het natuurlijk ook goed mogelijk dat de SM-G900S iets heel anders is. Misschien zelfs helemaal geen telefoon, al doet het typenummer iets anders vermoeden. Toeval wil wel dat van de Galaxy S5 verwacht wordt dat hij over soortgelijke eigenschappen beschikt.

GFXBenchmark Samsung SM-G900S

We hebben het dan over een 2K display met een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Samsung heeft een traditie hoog te houden om haar 'S' vlaggenschip met een OLED display uit te rusten. Met de Galaxy S4 gingen ze voor het eerst door de Full HD-grens heen. Iets wat we veel moeite heeft gekost. Het ligt daarom niet erg voor de hand dat ze nu direct doorstomen naar 2K. Samsung wil mogelijk een eigen 64-bit processor gebruiken. Om aan de grote vraag te voldoen zal het terugvallen op Qualcomm, mogelijk de Snapdragon 800. Deze processor wordt echter al op grote schaal toegepast in de huidige generatie vlaggenschepen. Er is zelfs een versie van de Galaxy S4 mee uitgerust. Wil Samsung een voordeel op de concurrentie hebben dan zal het met iets beters moeten komen. Misschien dus toch die metalen behuizing?

Bron: GFXBench.com

 • Tags:
 • g900s
 • galaxys5
 • gfxbenchmark
 • samsung

ts Metal Casing

“Samsung Galaxy S5 voorzien van metalen behuizing van Catcher”

Geruchten ·

De naam van het bedrijf is misschien niet zo bekend, de producten die ze maken zijn dat allerminst. Zo is Catcher verantwoordelijk voor de metalen behuizing van de HTC One, de iPad mini 2 en de MacBook Air. En wellicht binnenkort ook van de Galaxy S5.

Samsung Galaxy S5 voorzien van metalen behuizing van Catcher

Het verhaal gaat namelijk dat de Taiwanese metaalbewerker ook voor Samsung aan de slag gaat. Om aan de verwachte vraag te voldoen zal ook het Chinese BYD en Taiwanese Ju-Teng meehelpen. De discussie of de Galaxy S5 van metaal gemaakt gaat worden is nog niet beslist. Er zijn telkens tegenstrijdige berichten hierover. Mogelijk dat ook een deel van de Galaxy S5 productie van metaal zal zijn. Een andere mogelijkheid is dat Samsung niet kiest voor een metalen unibody maar slechts van een metalen achterzijde. Wellicht dat hierdoor het productieproces eenvoudig genoeg blijft om grote aantallen van te maken. Echte beelden van de opvolger van de Galaxy S4 zijn er nog niet dus we zullen moeten wachten tot z'n officiële aankondiging.

Bron: Rbmen

 • Tags:
 • catcher
 • galaxys5
 • metaal
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5 Isolcell

“Optische beeldstabilisatie voor Samsung Galaxy S5 geschrapt”

Geruchten ·

Volgens geruchten zou de eerder nog genoemde optische beeldstabilisatie (OIS) voor de Samsung Galaxy S5 zijn geschrapt omdat het toestel daarvoor te dun is.

Optische beeldstabilisatie voor Samsung Galaxy S5 geschrapt

Het is geen geheim dat je om optische beeldstabilisatie toe te passen een dikkere cameramodule nodig hebt. Samsung wil echter blijkbaar geen flink uitstekende cameramodule op haar nieuwe vlaggenschip en daarom zou de gehypete eigenschap zijn komen te vervallen. Jammer want we vinden het bijvoorbeeld wel terug in de Nokia Lumia 1020 en de HTC One. Een andere reden waarom de opvolger van de S4 geen optische beeldstabilisatie krijgt is dat het een relatief nieuwe sensor wil gebruiken. Het bedrijf zal al moeite genoeg hebben om deze op grote schaal te produceren. Ingewikkelde functies zoals OIS toevoegen zou dan teveel druk leggen om de S5 op tijd klaar te krijgen.

Bron: Etnews.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • isocell
 • ois
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5

“Productie van Samsung Galaxy S5 in januari van start, twee versies op komst”

Geruchten ·

We moeten voorzichtig zijn met geruchten over de Galaxy S5 want Samsung doet er redelijk veel aan om informatie daarover onder de pet te houden. Dit jaar zijn er bijzonder weinig beelden en moeten we het vooral met geruchten doen.

Geruchten over een lancering tussen maart en april bijvoorbeeld. Om aan de verwachte vraag te voldoen begint Samsung al in januari met de productie van de opvolger van de S4. Samsung zou daarnaast twee varianten in gedachten hebben; één van plastic en één van metaal. Bij die laatste plaatsen wij vraagtekens maar de tijd zal het leren.

Samsung Galaxy S Family

Het scherm van de S5 blijft vermoedelijk op 5 inch steken evenals de cameraresolutie al wordt waarschijnlijk wel de nieuwe ISOCELL-sensor gebruikt. Ook zou er optische beeldstabilisatie toegepast kunnen worden. Qua processorkeuze zien we hoogstwaarschijnlijk een soortgelijk scenario als bij de Galaxy S4. Daarvan werd een groot deel met een Qualcomm Snapdragon uitgerust en een ander deel met Samsung's eigen octacore Exynos. Het is nog even de vraag of Samsung het productieproces van de verwachte 64-bit Exynos op orde heeft of dat ze moeten uitwijken naar Qualcomm. Een logische keuze zou dan de nieuwe Snapdragon 805 zijn die onlangs werd aangekondigd.

Grote batterij en Android KitKat

Wel beduidend groter zou de batterij zijn. Gesproken wordt over 4.000 mAh. Dat is aanzienlijk groter dan de huidige 2.600 mAh in de S4. De toename is wel heel erg groot dat we nog maar moeten zien of Samsung dit gaat halen. Waarschijnlijker is dat Samsung de nieuwste Galaxy onder Android 4.4 KitKat laat draaien.

Bron: Etnews.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5 Chassis Nowwhereelse

Metalen chassis Samsung Galaxy S5 mogelijk opgedoken

Geruchten ·

Mogelijk gaat Samsung de Galaxy S5 in plaats van plastic van metaal maken. Dit hardnekkig gerucht wordt de ene keer ontkend, de andere keer bevestigd. Ditmaal moet een opgedoken metalen chassis voor een definitief antwoord zorgen.

Metalen chassis Samsung Galaxy S5 mogelijk opgedoken

Al is dat nog maar de vraag want het chassis levert meer vragen dan antwoorden op. Uit niets blijkt dat Samsung de fabrikant is en ook het bewijs dat het voor de Galaxy S5 bestemd is ontbreekt. Ook is er wat inconsistentie voor wat betreft de locatie van de camera. Deze zit bij Samsung standaard in het midden. In dit chassis zit de uitsparing in de hoek. We hadden je graag definitief antwoord willen geven of de opvolger van de Galaxy S4 van metaal zou maken, maar helaas. We zijn je het antwoord verschuldigd.

Bron: Nowhereelse.fr

 • Tags:
 • chassis
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung 64 Bit Logo

“Samsung Galaxy S5 krijgt 64-bit processor en 4 GB RAM”

Geruchten ·

Het tijdstip is weer aangebroken om volop over de volgende Galaxy-telefoon van Samsung te praten. En er is al het één en ander over de Galaxy S5 gezegd. Ditmaal lijkt de komst van een 64-bit processor en 4 GB aan RAM-geheugen 'zeker' zijn.

Wat is echter 'zeker' is deze tijd? Dat Samsung bezig is met een eigen 64-bit Exynos-processor is duidelijk. Het is zeer aannemelijk dat deze terechtkomt in de nieuwe Galaxy S5. Het zou niet veel zin hebben om over te stappen op 64-bit als het RAM-geheugen niet op minimaal 4 GB uitkomt. En daarom zou de S5 ook over 4 GB aan RAM-geheugen beschikken. Het duurt niet lang meer of smartphone's halen laptop en desktopcomputers in qua rekenkracht en geheugen.

Samsung 64-bit smartphone

Er zijn ook genoeg tegenstrijdige geruchten over de opvolger van de Galaxy S4, zo zou hij misschien over een metalen behuizing beschikken. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren, Samsung heeft hiervoor een nieuwe smartphonelijn in gedachten; de Galaxy F-serie. Ook zou de Samsung Galaxy S5 over een oogscanner beschikken, iets wat nog zeer onzeker is. Veel andere geruchten gaan over de aankondigingsdatum. De één spreekt over januari, de ander weer over maart. Feit is dat het nog wel eventjes duurt.

Bron: Dt.co.kr

 • Tags:
 • 4gbram
 • 64bit
 • galaxys5
 • samsung

ts Galaxy S4 I9506

Snellere Samsung Galaxy S4 met Snapdragon 800 naar Europa

Geruchten ·

De Galaxy S4 verkoopt best goed, maar niet goed genoeg volgens Samsung. Een mogelijkheid is om de Galaxy S5 eerder uit te brengen, een andere om de snellere en betere S4 met Snapdragon 800-processor hierheen te brengen.

Snellere Samsung Galaxy S4 met Snapdragon 800 naar Europa

En daar lijkt Samsung inderdaad mee begonnen te zijn. Het toestel zou al gesignaleerd zijn in Zweden en staat inmiddels ook op de Duitse site van Samsung. Of Samsung ook plannen heeft om het toestel in Nederland te voeren is nog onbekend maar het zou geen slechte zet zijn. De Galaxy S4 werd in maart aangekondigd en ligt al vanaf april in de winkels. Intussen hebben concurrerende fabrikanten smartphones aangekondigd met snellere hardware. Bovendien ondersteunt de nieuwere Galaxy S4 i9506 het snellere LTE-A of LTE+, dat hier helaas nog niet in gebruik is. Nederlandse gebruikers zouden daar dus niet aan hebben. Iets waar ze wel wat aan hebben is de snellere quadcore Snapdragon 800-processor. De hier verkrijgbare S4 draait namelijk de iets langzamere Snapdragon 600.

 • Tags:
 • galaxys4
 • i9506
 • lteadvanced
 • samsung

ts Samsung Galaxy S4 Business

Samsung verkoopt 40 miljoen exemplaren Galaxy S4

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft bekend gemaakt dat de Galaxy S4 al 40 miljoen keer verkocht is. En alhoewel dit 10 miljoen meer is dan van diens voorganger rond dezelfde tijd ziet het Koreaanse bedrijf toch beren op de weg.

Samsung verkoopt 40 miljoen exemplaren Galaxy S4

De groei vlakt namelijk behoorlijk uit. De grens van 10 miljoen werd al op 22 mei bereikt, bijna twee keer zo snel als de Galaxy S3 destijds over de toonbank ging. De periode om van 20 naar 40 miljoen te komen duurde ongeveer 114 dagen. De Galaxy S3 deed tussen de 10 en 30 miljoen 'maar' 107 dagen. In totale aantallen wint de Galaxy S4 het wel maar de groei vlakt af en is nu zelfs slechter dan de Galaxy S3. Eerder ging al het gerucht dat Samsung vanwege dit de komst van de Galaxy S5 wou vervroegen.

Bron: News.inews24.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung

ts Eye Scanning

Samsung Galaxy S5 krijgt mogelijk oogscanner

Geruchten ·

Samsung is achter de schermen druk bezig met de opvolger van de Galaxy S4. Ze steggelen nog even over welke specificaties het nieuwe vlaggenschip moet krijgen. Er schijnt gesproken te worden over een oogscanner.

Samsung Galaxy S5 krijgt mogelijk oogscanner

Want wat doe je als de concurrentie vingerafdrukscanners in haar telefoons plaatst? Dan ga je daarover heen met iets cooler. En wat klinkt stoerder dan oogscanning? Naar verluidt is Samsung al enige tijd bezig met de techniek en wil het tijdens het MWC volgend jaar demonstreren en de bron denkt ook dat Samsung de nieuwe Galaxy S5 dan aankondigt. Wij plaatsen zo onze bedenken bij dit bericht, al was het maar omdat Samsung de Galaxy S4 tijdens een eigen event aankondigde. Iets wat het vermoedelijk ook gaat doen met de Galaxy S5. Toch is het interessant als Samsung met iets soortgelijks zou komen.

Via: Androidsas.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • oogscanner
 • samsung

ts S4 Battery

Samsung bevestigt batterijproblemen Galaxy S4 (Update)

Telefoonnieuws ·

Samsung erkent dat sommige gebruikers van een Galaxy S4 last hebben van opzwellende batterijen. Getroffen gebruikers komen in aanmerking voor gratis vervanging van de batterij.

De Galaxy S4 is alweer een tijdje uit en steeds vaker krijgen gebruikers te maken met een bijzonder fenomeen. Sommige gebruikers klagen over teruglopend uithoudingsvermogen, oververhitting, en zelfs uitdijende exemplaren. Ja we hebben het nog steeds over de S4.

Samsung Galaxy S4 accu
Dikker worden, het is nooit leuk

Het zou de schuld zijn van de batterij die naar verloop van tijd dikker wordt. Samsung raadt getroffen klanten nu aan naar een Samsung service center te gaan waar je een gratis batterij krijgt. Volgens een onbevestigd bericht zou een enkele buitenlandse retailer al 30% van de klanten hebben zien terugkomen met deze klacht. Heb jij ook te maken met een dikker wordende batterij? Laat het ons weten!

Update: Samsung Nederland stelt dat in Nederland minder dan 1% van de gebruikers te maken heeft met dit probleem. Klanten met een licht opgebolde batterij kunnen via het Samsung Service Center hun batterij gratis omruilen voor een nieuwe batterij.

Bron: Mobiflip.de

 • Tags:
 • batterij
 • galaxys4
 • samsung

ts Samsung Galaxy S4 Trashcan

Komst Samsung Galaxy S5 vervroegd vanwege teleurstellende verkopen S4?

Geruchten ·

Ondanks dat er binnen een maand 10 miljoen exemplaren van verkocht werden denkt Samsung na over het met pensioen sturen van de S4. Het toestel zou niet aan de interne verwachtingen voldaan hebben. De Galaxy S5 zou daardoor eerder uitkomen.

Komst Samsung Galaxy S5 vervroegd vanwege teleurstellende verkopen S4?

Het is een gerucht, en waarschijnlijk ook niet meer dan dat. Toch zien we hem steeds vaker opduiken. De Galaxy S4 verkoopt goed, het is zelfs Samsung's best verkopende toestel ooit, maar dat is niet goed genoeg voor Samsung. Het zou een reden zijn om de lancering van de Galaxy S5 naar voren te schuiven, mogelijk zelfs al tijdens de CES-beurs in januari. Het lijkt ons wat vroeg, en het gerucht wat te sterk. Neem het dus met een korreltje zout. Van de Galaxy S5 wordt gezegd dat hij mogelijk over een metalen behuizing beschikt, een 64-bit processor meekrijgt en is uitgerust met een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Een vroege lancering zou wat ons betreft dus best welkom zijn.

Bron: Naver.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung Galaxy Note 3 Gear

Samsung verwacht recordwinst, HTC juist verlies

Telecomnieuws ·

Samsung verwacht over afgelopen kwartaal tussen de 9,2 en 9,6 miljard dollar winst te hebben gemaakt. De cijfers zijn nog niet definitief maar het succes van het bedrijf staat buiten kijf. HTC denkt echter voor het eerste rode cijfers te moeten schrijven.

Samsung verwacht recordwinst, HTC juist verlies

Ondanks mooie cijfers van Samsung ziet het er voor de toekomst wat onzeker uit. Het is nog maar de vraag of de Zuid-Koreaanse fabrikant van onder meer smartphones de hoge verkoopaantallen van met name duurdere high-end modellen als de Galaxy S4 en Note 3 kan vasthouden. Ook de winstgroei neemt iets af. Ondanks dat doet het bedrijf het erg goed, vooral als je het vergelijkt met concurrenten.

Eerste kwartaalverlies voor HTC

HTC bijvoorbeeld denkt voor het eerst verlies te maken. Die is ook nog eens groter dan de Taiwanese mobieltjesmaker eerst dacht. Het verlies komt uit op 101 miljoen dollar. HTC heeft met vlaggenschip One vooral gemikt op het high-end-segment, een plek waar de concurrentie moordend is. Hierdoor heeft het de mid-range en low-end-markt nagenoeg links laten liggen, met teruglopende verkopen als gevolg. HTC zal het lek snel boven water moeten krijgen wil het niet dezelfde kant op gaan als BlackBerry.

 • Tags:
 • htc
 • samsung
 • verlies
 • winst

ts Tizen3 Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 met Tizen 3.0 opgedoken

Geruchten ·

Zegt Tizen je nog iets? Het mobiele besturingssysteem dat een ontelbare lijst van andere mobiele besturingssysteem heeft opgeslokt is alweer aan versie 3 toegekomen. Toch is er nog geen telefoon. Al draait hij schijnbaar wel op een S4.

Tizen is zo'n prachtig initiatief van grote namen zoals Intel en Samsung dat tot op heden nog niet van grond wil komen. Eerlijk is eerlijk, de eerste Android-versie die commercieel ging was 1.5 Cupcake. Tizen zit echter al op versie 3, terwijl telefoons die consumenten kunnen kopen op exact nul uitkomt. Ondanks eerder beloften.

Galaxy S4 with Tizen 3.0

Er zo snel verandering in kunnen komen, we zien namelijk in deze kiekjes een Galaxy S4 draaien onder versie 3.0 van Tizen. De definitieve versie van Tizen 3.0 wordt op z'n vroegst begin volgend jaar verwacht. Misschien dat Tizen hiermee volwassen genoeg is om losgelaten te worden onder het publiek. We hopen het voor al die mensen die energie hebben gestoken in het project.

Bron: Tizen Indonesia

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung
 • tizen

ts Samsung Galaxy S4 buitenkant

Samsung meldt recordwinst, analisten teleurgesteld

Telecomnieuws ·

Net als HTC bracht Samsung vandaag kwartaalcijfers naar buiten. En terwijl de winst uitkwam op een record was het toch beneden verwachting van beursanalisten. Het aandeel Samsung leverde opnieuw flink in.

Samsung meldt recordwinst, analisten teleurgesteld

Dit alles komt toch omdat de hoge verwachtingen voor de Galaxy S4 niet waar gemaakt kunnen worden. Ondanks dat het het best verkopende toestel van Samsung ooit is, lagen de verwachtingen toch hoger. De kwartaalcijfers zijn nog niet definitief maar Samsung rekent op een winst van tussen de 8,2 en 8,5 miljard dollar. Analisten hielden echter rekening met minstens 8,8 miljard. Geschat wordt dat Samsung in het tweede kwartaal in totaal 74,5 miljoen telefoons heeft verkocht tegen 50,2 miljoen dezelfde periode vorig jaar. Een indrukwekkende groei van 48%. Toch zien analisten hierin een waarschuwing. Het vorige kwartaal groeide de verkoop van telefoons namelijk met 61% dus de groei neemt af. Als gevolg hiervan daalde de koers van Samsung wederom fors. In vergelijking met begin vorige maand is het aandeel al ruim 16% gezakt.

Bron: WSJ

 • Tags:
 • samsung
 • winst

ts Samsung Galaxy S4 Pink

Roze versie Samsung Galaxy S4 aangekondigd

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft op haar Galaxy en ATIV-event een roze uitvoering van de Galaxy S4 aangekondigd. Daarnaast herhaalde het de komst van een blauwe, paarse, rode en bruine variant van de S4.

Roze versie Samsung Galaxy S4 aangekondigd

Het aantal kleuren waarin de Galaxy S4 verkrijgbaar is komt hiermee uit op zeven. De kleuren 'zwart' en 'wit' waren al vanaf het begin verkrijgbaar. De nieuwe uitvoeringen heten officieel ‘Blue Arctic’, ‘Purple Mirage’, ‘Red Aurora’, ‘Brown Autumn’ en ‘Pink Twilight’. Wanneer de nieuwe kleuren precies uitkomen is nog niet geheel duidelijk, wij hebben ze in ieder geval nog niet waargenomen bij Nederlandse webshops. Maar zodra de nieuwe S4-kleuren verkrijgbaar zijn voegen wij ze toe.

 • Tags:
 • galaxys4
 • pink
 • roze
 • samsung

ts Samsung Galaxy S4 Table

“Samsung ziet verkoop Galaxy S4 teruglopen”

Telefoonnieuws ·

De verkoop van Samsung's vlaggenschip de Galaxy S4 begint af te vlakken. Volgens bronnen heeft Samsung de levering van onderdelen teruggeschroefd met 10 tot 15 procent. Ondanks dat is de Galaxy S4 toch nog steeds Samsung's best verkopende telefoon ooit.

Samsung ziet verkoop Galaxy S4 teruglopen

Zo werden er al na 26 dagen 10 miljoen exemplaren van de Galaxy S4 verkocht. Toch lijkt het Samsung niet te lukken de enorme aandacht en verkoopaantallen vast te houden, mede door de introductie van verschillende afgeleide van de S4 waaronder de robuuste Galaxy S4 Active en de fotogenieke S4 zoom. Aandeelhouders maken zich inmiddels ongerust, het aandeel Samsung is sinds begin deze maand al met meer dan 10 procent gezakt.

Bron: etnews.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung

ts Galaxy S4 Lte Advanced

Samsung Galaxy S4 krijgt sneller LTE

Telefoonnieuws ·

De Samsung Galaxy S4 krijgt er een nieuwe variant bij; eentje met het snellere LTE Advanced. Dat heeft de topman van Samsung Mobile bevestigd. De nieuwe en snellere versie moet nog voor het eind van juni in Zuid Korea verkrijgbaar zijn.

Een leuk weetje is dat ons huidige LTE eigenlijk geen 4G mag heten. Het komt namelijk niet verder dan 3.9G, ook wel Pre-4G. Deze nieuwe 'LTE Advanced' mag de titel 4G wel dragen en is daarmee direct een stuk sneller. In de praktijk zal echter de theoretische snelheid van 301,5 Mbit/s maar zelden gehaald worden, al is dat wel de langzaamste versie. De snelste categorie 8 belooft snelheden tot maar liefst 3 Gbit/s.

Samsung Galaxy S4 i9505
De Galaxy S4 krijgt er een snelle variant bij

Het heeft overigens geen zin een dergelijke versie van de Galaxy S4 te bestellen. LTE Advanced wordt in Nederland op z'n vroegst pas in 2020 verwacht. Dat is jammer, ook omdat de nieuwe variant een snellere Qualcomm Snapdragon 800 processor meekrijgt. Misschien iets voor de Galaxy S5.

 • Tags:
 • galaxys4
 • lteadvanced
 • samsung

ts Samsung Logo Real

Ook specificaties Samsung Galaxy S4 mini, Zoom en Active binnen

Geruchten ·

Gisteren brachten we je de vermoedelijke specificaties van de Galaxy Ace 3, vanavond kunnen we je trakteren op de specificaties van de Galaxy S4 Zoom, S4 mini en de S4 Active.

Van het drietal zal vermoedelijk de Galaxy S4 mini de meeste aandacht krijgen. Of dat terecht is is maar de vraag, vooral als je naar de specificaties van de Galaxy S4 Zoom kijkt. Het toestel zal z'n naam blijkbaar eer aan gaan doen dankzij de aanwezigheid van 10x optische zoom. De vorige Samsung die optisch kon inzoomen was de G800, een telefoon uit 2007(!).

Samsung Galaxy S4 mini specs

Verder lijkt de Zoom erg veel op de S4 mini met zaken als een 4,3 inch qHD-beeldscherm, een 1,6 GHz dualcore processor en natuurlijk Android Jelly Bean. Grote verschil is natuurlijk de camera, naar verluidt een 16 megapixel camera met 10x optische zoom. Kijken we naar de S4 mini dan krijgt die een Qualcomm Snapdragon 400 processor mee die op 1,7 GHz geklokt is.

Galaxy S4 Active

Blijft over de Galaxy S4 Active, een waterdichte versie van de S4. Hiervan was eerder al bekend geworden dat deze de beschikking krijgt over een 5 inch Full HD display, een 1,9 GHz quadcore processor. Nu weten we ook dat hij over LTE (4G) en een stevige 2.600 mAh batterij beschikt. Vermoedelijk dat we al deze telefoons tijdens het event op 20 juni zullen zien. En dan te bedenken dat het bedrijf ook nog Windows's Ativ-producten gaat tonen.

Bron: Hi-tech.mail.ru, AllAboutSamsung

 • Tags:
 • galaxys4mini
 • galaxys4zoom
 • samsung

ts Galaxy S4 New kleuren

Samsung Galaxy S4 al 10 miljoen keer verkocht, nieuwe kleuren aangekondigd

Telefoonnieuws ·

Het gaat goed met de nieuwe Galaxy S4 van Samsung. Het bedrijf kondigde vandaag trots aan dat de 10 miljoenste is verkocht, en dat nog geen maand na z'n debuut. Omgerekend zijn dat er vier per seconde. Bovendien kondigde Samsung nieuwe kleuren aan.

Hiermee is de S4 het snelst verkopende toestel van Samsung ooit. Z'n voorganger, de Galaxy S III deed er nog 50 dagen over om de magische 10 miljoen-grens te bereiken. De verkoop van de Samsung Galaxy S4 begon op 27 april en het toestel ligt momenteel in 110 verschillende landen in de winkel. Op den duur moet dit groeien naar 155.

Samsung Galaxy S4 Blue Arctic and Red Aurora
'Blue Arctic' en 'Red Aurora'

Nieuwe kleuren

Gisteravond brachten we je al het nieuws over een bruine variant. We sloten een rode variant niet uit en precies die twee kondigde Samsung vandaag aan; ‘Brown Autumn’ en ‘Red Aurora’. Het bleef daar niet bij, de S4 komt binnenkort ook in het ‘Purple Mirage’ en het eerder aangekondigde ‘Blue Arctic’ uit. Momenteel is de Galaxy S4 alleen in de uitvoeringen ‘White Mist’ en ‘Black Forest’ verkrijgbaar.

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung

ts Samsung Galaxy S4 bruin

Binnenkort meerdere kleuren voor Galaxy S4?

Geruchten ·

Hij is momenteel alleen in het zwart en wit verkrijgbaar; de Samsung Galaxy S4. En omdat de wereld niet zwart-wit is komen daar binnenkort een aantal nieuwe kleuren bij. Tenminste, als we Samsung zelf mogen geloven.

Onlangs kwam de blauwe versie van de S4 al uit, maar deze is nog niet in Nederland verkrijgbaar. Daar blijft het overigens niet bij want in een door Samsung zelf gepubliceerd YouTube-filmpje is ook een bruine variant te zien.


Skip naar 1:07 voor de nieuwe kleurtjes

Ook de Galaxy S III kwam eerst alleen in twee kleuren uit, waarna later nog enkelen volgden. Waaronder bruin, rood en grijs. Het is dus niet ondenkbaar dat er binnenkort een rode Galaxy S4 uitkomt!

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung

ts Galaxy S4active

Waterbestendige Samsung Galaxy S4 Active gespot

Geruchten ·

Van z'n bestaan wisten we al af, maar nu zien we voor het eerst hoe de S4 Active er uit komt te zien. Misschien nog wel belangrijker, we krijgen tevens een aantal specificaties waardoor we weten wat deze Galaxy S4 Active allemaal kan.

De geruchten over een waterdichte versie van de S4 doken eind april voor het eerst op. Halverwege mei kregen we te horen dat deze S4 Active GT-i9295 ergens in juli in de winkel moet liggen. En nu zien we voor het eerst hoe de Samsung Galaxy S4 Active er uit ziet.

Samsung Galaxy S4 Active
De Samsung Galaxy S4 Active

De S4 Active is nagenoeg gelijk aan de bestaande Galaxy S4. Op de waterdichte behuizing na krijgt het toestel een 5 inch Full HD-display en een 1,9 GHz quadcore processor. Alleen de camera is met 8 megapixel iets minder. Onduidelijk blijft of Samsung ook AMOLED gebruikt voor het beeldscherm. Iets wat wel duidelijk wordt is dat de Sony Xperia Z er een geduchte concurrent bij krijgt.

Bron: GSMArena.com

 • Tags:
 • galaxys4active
 • samsung

ts No Metal

“Samsung Galaxy Note 3 krijgt toch plastic behuizing”

Geruchten ·

Slechts nieuws voor plastic-haters overal; Samsung lijkt ondanks eerdere berichten toch weer voor een plastic behuizing te gaan voor de nieuwe Galaxy Note 3.

Samsung Galaxy Note 3 krijgt toch plastic behuizing

Bij de introductie van de Galaxy S4 kreeg het bedrijf nog veel kritiek op de keuze voor plastic. Dit lijkt echter geen gevolgen voor de verkoop van de S4; deze zijn ongekend hoog. Wellicht dat dit de doorslaggevende factor is om weer voor plastic te gaan. Een behuizing van polycarbonaat is bovendien sneller en makkelijker te maken dan aluminium. Een ander gerucht lijkt ook ontkracht, namelijk die van een onbreekbaar en flexibel AMOLED-display. Deze nieuwe beeldschermtechniek lijkt niet op tijd klaar voor de introductie van de Note 3. Samsung zal ons met iets anders moeten verrassen wil het veel aandacht krijgen voor de opvolger van de Note II.

Bron: SamMobile.com

 • Tags:
 • note3
 • polycarbonaat
 • samsung

ts Galaxy S4 Stock Android

Google gaat Samsung Galaxy S4 met stock Android aanbieden

Telefoonnieuws ·

Google gaat de Galaxy S4 van Samsung rechtstreeks in haar Play Store verkopen. Er is wel een groot verschil met de versie die je elders koopt; er zit namelijk een stock-versie van Android op het apparaat.

Google gaat Samsung Galaxy S4 met stock Android aanbieden

Naast de laatste versie van Android 4.2 Jelly Bean krijg je automatisch direct de Android-updates van Google. Niet meer maandenlang wachten op Samsung of operators dus. Vooral voor ontwikkelaars of Android-fanboys is deze speciale variant van de Galaxy S4 dus interessant. Voorheen was het nodig om je Galaxy-telefoon te unlocken en van bijvoorbeeld CyanogenMod te voorzien om de stock versie van Android te draaien. Voor 649 dollar krijg je een unlocked Samsung Galaxy S4 met 16 GB. De verkoop start op 26 juni. Net als met de Nexus 4 kunnen Nederlanders niet rechtstreeks een telefoon uit de Play Store kopen.

 • Tags:
 • android
 • galaxys4
 • google
 • stock

ts Samsung Galaxy S4 Google Edition

Samsung onthult mogelijk Google Edition van Galaxy S4 tijdens Google I/O

Geruchten ·

Er gaan geruchten dat Samsung vandaag tijdens het Android-ontwikkelaarsfeestje Google I/O een variant van de S4 aankondigt met een stock versie van Android; de Galaxy S4 Google Edition.

Samsung onthult mogelijk Google Edition van Galaxy S4 tijdens Google I/O

Het bericht is afkomstig van geek.com dat niet meldt hoe het aan deze informatie komt. Een AOSP-versie van de Galaxy S4 zou voor sommigen een uitkomst zijn. Vooral wie niet gecharmeerd is van Samsung's eigen TouchWiz UI. Telefoons met een kale Android-versie, dus zonder skin, krijgen doorgaans de naam 'Nexus' mee, maar dat lijkt niet voor deze Samsung te zijn weggelegd. Waarom is niet geheel duidelijk. De Samsung Galaxy S4 Google Edition zou mogelijk vandaag tijdens het begin van Google I/O aangekondigd worden en verwacht wordt dat het toestel in juni in de winkel ligt. De Nexus 4 zou er in dat geval een geduchte concurrent bij krijgen.

Bron: Geek.com

 • Tags:
 • aosp
 • galaxys4
 • googleio
 • samsung

ts SgS4 blauw arctic

Samsung Galaxy S4 binnenkort ook in de kleur ‘Blue Arctic’

Geruchten ·

Als je de wereld niet zo zwart-wit ziet én met een behoorlijke telefoon voor de dag wilt komen dan is het misschien fijn om te lezen dat Samsung binnenkort haar vlaggenschip ook in het blauw gaat uitbrengen. Blue Arctic om precies te zijn.

Nou vinden wij de 'zwarte' variant van de S4 van zichzelf al redelijk blauw. Het is daarom niet verwonderlijk dat de nieuwe kleur op het eerste gezicht niet zoveel afwijkt van de bestaande 'Black Mist' uitvoering. Maar misschien is dat ook wel de bedoeling.

Samsung Galaxy S4 Blue Arctic

Overigens heet de witte uitvoering 'White Frost' en moet deze nieuwe uitvoering als 'Blue Arctic' door het leven gaan. Wanneer je de blauwe uitvoering van de Galaxy S4 in de winkel zult aantreffen is nog niet bekend.

Bron: Rbmen.blogspot.jp

 • Tags:
 • bluearctic
 • galaxys4
 • samsung

ts Galaxy Note Woman

Specs Samsung Galaxy Note 3 druppelen binnen

Geruchten ·

Er komt steeds meer informatie naar boven over de nieuwe Samsung Galaxy Note 3. Zo zou de volgende Note volgens nieuwe berichten een Exynos 5 octa processor meekrijgen met Mali 450 GPU en 3 GB aan RAM-geheugen.

Om precies te zijn een Exynos 5 octa 5410 met 8-core Mali 450 GPU. De schermdiagonaal zou uitkomen op 5,99 inch en een Full HD-resolutie weergeven. Vermoedelijk krijgt de Note 3 dezelfde camera mee als de huidige Galaxy S4 die sinds enige tijd in de winkel ligt.

Galaxy Note
Nieuwe Galaxy Note in de steigers

Er gaan al langer geruchten over het scherm van de opvolger van de Note II. Deze zou onbreekbaar zijn omdat er in plaats van glas met plastic wordt gewerkt. Volgens de laatste informatie is het nog allerminst zeker of Samsung het onbreekbare display daadwerkelijk gaat toepassen omdat de techniek ervan nog in de kinderschoenen staat.

Bron: SamMobile.com

 • Tags:
 • galaxy
 • note3
 • samsung

ts Galaxy S4 Active

Samsung Galaxy S4 krijgt mogelijk waterdichte versie; de S4 Active

Geruchten ·

Een loslippige Samsung-medewerker heeft verklapt dat naast de reguliere Galaxy S4 er ook een robuuste variant komt. De Galaxy S4 Active zou deze zomer al verkrijgbaar moeten zijn.

Samsung Galaxy S4 krijgt mogelijk waterdichte versie; de S4 Active

Het bericht wordt bevestigd door The Wall Street Journal. De Galaxy S4 zelf is nog maar net op de markt en Samsung lijkt nu al een waterdichte variant erop uit te willen brengen. Een strategie die overigens al langer door Motorola en Sony wordt toegepast. Overigens wordt naast deze robuuste Active-versie ook gesproken over een S4 mini, al is daarover nog niet veel bekend behalve dat het een kleine versie van de S4 moet worden. Een mogelijke lanceerdatum voor de Galaxy S4 Active is juli, slechts enkele maanden wachten nog.

Bron: Wall Street Journal

 • Tags:
 • galaxys4active
 • samsung

ts Start Sale Galaxy S4

Verkoop Samsung Galaxy S4 officieel van start

Telefoonnieuws ·

Vanaf vandaag ligt de Galaxy S4, het nieuwste vlaggenschip van Samsung, in de Nederlandse winkel. Volgens de Koreaanse fabrikant liep het storm op de allereerste verkoopdag.

Zoals wellicht bekend is de Samsung Galaxy S4 de vierde generatie uit de succesvolle Galaxy-lijn. Van diens voorganger, de Galaxy S3 zijn er inmiddels 50 miljoen van over de toonbank gegaan en Samsung hoopt ditmaal stiekem op een nog groter succes. Het grote aantal inschrijvingen en pre-orders belooft in ieder geval veel goeds voor het Zuid Koreaanse merk.

Samsung Galaxy S4 Rotterdam
Veel belangstelling voor de Galaxy S4

Samsung hield vandaag op verschillende plaatsen in de Randstad speciale 'Blue Carpet events'. Zo werden bezoekers van de The Phone House in de Kalverstraat Amsterdam welkom geheten op een blauwe loper en waren er speciale introductie-aanbiedingen. Wie zichzelf trakteert op een nieuwe Galaxy S4 krijgt een 5 inch Full HD-telefoon met een geheel nieuw type AMOLED. Zoals we dat van Samsung kennen zitten er allerlei 'slimme' features op die het leven nog gemakkelijker moeten maken. Smart Pause is daar een voorbeeld van. Het herkent je gezicht en ziet als je niet naar het scherm kijkt. Het zet dan automatisch het filmpje wat je bekijkt op 'pauze' zodat je niets hoeft te missen. De Galaxy S4 ligt vanaf vandaag in de winkel, prijzen tref je aan op onze speciale Galaxy S4-prijzenpagina. Zo heb je al een losse S4 voor nog geen 650 euro, maar in combinatie met een abonnement is dat vele malen goedkoper.

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung

ts Galaxy S4 Crown

Samsung Galaxy S4 vanaf 27 april in de winkel

Telefoonnieuws ·

Net op tijd voor de inhuldiging van de nieuwe koning brengt Samsung haar nieuwe vlaggenschip naar de Nederlandse markt; de Galaxy S4. En met de aanwezige 13 megapixel camera leg je die inhuldiging prima vast.

Daarnaast beschikt de Samsung Galaxy S4 over een Full HD display, 1,9 GHz quadcore processor en maar liefst 9 verschillende sensoren waaronder een temperatuursensor om het leven nog gemakkelijker te maken.

Samsung Galaxy S4 infographic

Qua uiterlijk mag de S4 dan niet veel verschillen van z'n voorganger, er zitten wel diverse nieuwe functies op die de overstap meer dan de moeite waard moeten maken. ‘Dual Camera’ bijvoorbeeld waarmee je tegelijkertijd met beide camera's opnames kunt maken. Zo leg je onder meer ook je eigen reactie vast als Willem-Alexander tijdens de inhuldiging op 30 april voorbij komt.

Troonswisseling

De lancering vindt niet zonder reden rond de troonswisseling plaats. Samsung biedt een exemplaar van de Galaxy S4 aan de nieuwe koning aan. Je kunt je eigen persoonlijke boodschap achterlaten op onzetroonopvolger.nl. Alle gelukwensen zet Samsung op die Galaxy S4 zodat Willem-Alexander op rustige momenten tijdens z'n nieuwe ambt deze op z'n gemak kan nalezen.

De S4 ligt met een adviesprijs van €699 vanaf 27 april in de winkel maar op onze S4-prijzenpagina is al te zien dat veel shops hem al onder die prijs aanbieden.

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung

ts Samsung Exynos5 Octa

Samsung Exynos 5 octa ondersteunt toch LTE

Telecomnieuws ·

Samsung's eigen octacore processor die deels het Galaxy S4-leger moet aansturen beschikt in tegenstelling tot eerdere berichten wel over LTE. Toch zal Samsung de meeste Galaxy S4's voorzien van de 'vreemde' Snapdragon 600-processor van Qualcomm.

Eerder werd nog aangenomen dat de eigen Exynos 5 octa niet over LTE beschikt en dat daarom de meeste markten de Snapdragon-versie krijgen. Nu blijkt dat dit niet het geval is kan weer gespeculeerd worden waarom Samsung niet haar eigen processor toepast. Waarschijnlijk omdat die toch iets moeilijker in grote getallen te maken is.

Samsung Galaxy Chat B5330

Samsung moet toch snel over de brug komen nu de Galaxy S4 aangekondigd is. Misschien is de processor ook wel iets duurder dan Qualcomm's Snapdragon 600. Het is wel jammer, want de Exynos 5 octa lijkt in benchmarks de kroon van snelste processor met gemak op te eisen. Zoals bekend, Nederland krijgt alleen de Snapdragon 600-versie van de S4.

 • Tags:
 • exynos5octa
 • galaxys4
 • samsung

ts Galaxy S4 achterkant

Samsung Galaxy S4 bevat voor €182,80 aan onderdelen

Telefoonnieuws ·

Hij mag dan wel voor een adviesprijs van €699 in de winkel liggen, Samsung heeft er maar net iets meer dan €182 aan onderdelen in zitten. Toch is dat meer dan z'n voorganger.

Dit komt enerzijds omdat er meer componenten in zitten, maar ook omdat Samsung voor duurdere componenten heeft gekozen. Het scherm van de S4 bijvoorbeeld. Die is groter en daardoor duurder dan die uit de Galaxy S3.

Samsung Galaxy S4 sunset
De nieuwe Galaxy S4

Voordat je boos met spandoeken de straat opgaat om te protesteren tegen deze prijs, bedenk dan een bedrijf meer kosten maakt dan aan componenten alleen. Samsung is ook geld kwijt aan ontwikkelingskosten, royalties, transport en opslag, en vergeet ook niet dat alle rechtszaken met bijvoorbeeld Apple klauwen met geld kost. Wie nu trouwens denkt dat de iPhone 5 duurder is om te maken komt trouwens bedrogen uit. Die kost 'slechts' €154,14.

De Galaxy S4 ligt begin mei in de winkel en komt in de LTE-uitvoering naar Nederland. Dus zonder octacore-processor.

Bron: IHS iSuppli

 • Tags:
 • galaxys4
 • onderdelen
 • samsung

ts Swiftkey

Samsung Galaxy S4 krijgt standaard SwiftKey mee

Telefoonnieuws ·

De CEO van SwiftKey heeft bevestigd dat SwiftKey het standaardtoetsenbord is van de Galaxy S4. Het gaat blijkbaar om versie 4 met ondersteuning voor het nieuwe Flow dat lijkt op Swype.

Samsung Galaxy S4 krijgt standaard SwiftKey mee

SwiftKey is één van de meer populaire alternatieve toetsenbord-apps die Android-gebruikers kunnen downloaden. Samsung heeft voorheen ook al eens gebruik gemaakt van Swype dat toen nog in beta verkeerde. Voor de Galaxy S4 hoeven gebruikers dus geen aparte app meer te kopen om toch een kwalitatief goed toetsenbord te kunnen gebruiken.

Bron: Engadget.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • samsung
 • swiftkey

ts Galaxy S4 Shin

Samsung kondigt langverwachte Galaxy S4 aan

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft tijdens een speciaal Unpacked-event in New York haar nieuwe vlaggenschip voor 2013 aangekondigd; de langverwachte Galaxy S4. Lukte het Samsung vorig jaar nog om alles over de volgende Galaxy geheim te houden, dit jaar was alles anders.

Zo was dit jaar vrijwel alles over de Galaxy S4 vooraf al uitgelekt. Wat dat betreft deed de marketingmachine van Samsung beter z'n werk; het bouwde de spanning voorafgaand aan het Unpacked-event flink op. En zoals dat gaat willen de verwachtingen dan wel eens te hoog gespannen zijn.

Samsung Galaxy S4
De Samsung Galaxy S4

Of dat voor deze Samsung Galaxy S4 ook geldt moet blijken. Voor ons als pers waren er in ieder geval weinig verrassingen. Dat zal alle toekomstige kopers van een S4 waarschijnlijk een zorg zijn.

Nieuw scherm

Grootste trekpleister is het geheel vernieuwde scherm; 5 inch groot en voorzien van een Full HD-resolutie. Door een techniek wat Samsung 'Adapt Display' noemt worden instellingen als brightness automatisch aangepast wat de batterij een besparing moet opleveren.

Samsung Galaxy S4 screen

1,6 GHz Octacore-processor

Een ander 'Unique Selling Point' moet de eigen Exynos 5 octa processor zijn die bestaat uit niet minder dan acht cores. Vier krachtige ARM Cortex-A15 vergezeld door vier energiezuinige Cortex-A7 die bijspringen als er weinig te doen is. We kennen dit principe als big.LITTLE en het moet voor een nog langere batterijduur zorgen. Toch zal niet deze versie naar Nederland komen, de reden is omdat 4G (LTE) ontbreekt in deze versie. Samsung brengt hier dus de 4G-versie uit die is uitgerust met een 1,9 GHz quadcore processor.

13 megapixel camera met nieuwe functies

Dan is daar nog de 13 megapixel camera met handige features als Dual Camera waarmee je jezelf ook kunt opnemen via de 2 megapixel front camera. Bovendien kun je bij een foto ook een korte soundclip opnemen. Samsung noemt het Sound & Shot. Ook TouchWiz heeft een upgrade gekregen en kent nieuwe functies zoals Smart Scroll en Smart Pause.

Samsung Galaxy S4 dual camera

Beide functies lekten voorafgaand al uit en stellen je in staat om door hoofdbewegingen te scrollen en video's te pauzeren als niet naar het scherm gekeken wordt. Nog niet bekend was S Translator dat een realtime vertaal-app is en een speciale Drive-modus in S Voice. Verder is daar 'Air View' en de beveiligde Knox-software.

Samsung claimt dat de Galaxy S4 vanaf eind april in de winkel zal liggen. De keuze bestaat uit twee kleurcombinaties; Black Mist en White Frost. Ook zul je een keuze moeten maken uit een 16, 32 of 64 GB uitvoering. De Galaxy S4 zal het opnemen tegen onder andere de HTC One en Sony Xperia Z. Ben jij al uit wat jouw nieuwe mobiel zal zijn? Laat het ons hieronder in de comments weten!

 • Tags:
 • galaxys4
 • i9500
 • samsung
 • unpacked13

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy S4 i9505

Afmetingen 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
Gewicht 130 gram
EAN codes 8806086427579, 8806086321549, 8806086302555, 8806086206280, 8806086154765, 8806086106696, 8806086104517, 8806086101714, 8806086101707, 8806086099851, 8806086092661, 8806086029537, 8806085916173, 8806085783720, 8806085778139, 8806085778078, 8806085774650, 8806085774605, 8806085774537, 8806085774322, 8806085774155, 8806085773844, 8806085773806, 8806085769717, 8806085767126, 8806085767003, 8806085629103, 8806085629102, 8806085629004, 8806085629003, 8806085594784, 8806085586758, 8806085586604, 8806085586130, 8806085586000, 8806085585874, 8806085583320, 8806085568785, 8806085562042, 8806085561885, 8806085560406, 8806085560352, 8806085560338, 8806085560000, 8806085559585, 8806085556256, 8715872393229, 8715872393212, 8712421513886, 8712421513862, 5025743924005, 4250344858393, 4016138817409, 3526350059583, 3526350059576, 3520410000681, 3520410000680 Toon nog 43 anderen, 8806085783720, 8806085778139, 8806085778078, 8806085774650, 8806085774605, 8806085774537, 8806085774322, 8806085774155, 8806085773844, 8806085773806, 8806085769717, 8806085767126, 8806085767003, 8806085629103, 8806085629102, 8806085629004, 8806085629003, 8806085594784, 8806085586758, 8806085586604, 8806085586130, 8806085586000, 8806085585874, 8806085583320, 8806085568785, 8806085562042, 8806085561885, 8806085560406, 8806085560352, 8806085560338, 8806085560000, 8806085559585, 8806085556256, 8715872393229, 8715872393212, 8712421513886, 8712421513862, 5025743924005, 4250344858393, 4016138817409, 3526350059583, 3526350059576, 3520410000681, 3520410000680
Platform
Android 4.4 (KitKat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.99 inch, Full HD Super AMOLED
Hardware
Camera 13 MP
Processor 1.9 GHz, Qualcomm Snapdragon 600, quad core
Selfiecamera 2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2600 mAh, verwisselbaar

Alle Samsung Galaxy S4 i9505 specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy S4 i9505

Krastest Samsung Galaxy S4 #messen #sleutels #pennen #kleingeld

Van plan een Galaxy S4 aan te schaffen en benieuwd naar de S View cover? filmpje

Demonstratie 'Smart Pause' op de Galaxy S4

Het nieuwe unlock-screen van de Galaxy S4? #filmpje

Demo 'Floating Touch' op nog onaangekondigde Galaxy S4


Alternatieven van de Samsung Galaxy S4 i9505

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy S4 i9505
Apple iPhone SE (2020) (A2275)
Apple iPhone 8 (A1863)
Apple iPhone 6 (A1549)
Sony Xperia XA1 (G3121)
 Huidig product    
Android4.4 (KitKat)
7.0 (Nougat)
Kleurenbeeldscherm4.99 inch, Full HD Super AMOLED4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, TFT5.0 inch, IPS
Camera13 MP12 MP12 MP8 MP23 MP
Processor1.9 GHz, Qualcomm Snapdragon 600, quad coreApple A13 BionicApple A11 Bionic, quad core1.4 GHz, Apple A8, dual core1.6 GHz, 2.3 GHz, MediaTek helio P20, octa core
Selfiecamera2 MP7 MP7 MP1.2 MP8 MP
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2600 mAh, verwisselbaar1821 mAh1821 mAh1810 mAh2300 mAh

Volledige vergelijking Samsung Galaxy S4 i9505 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung i9505