“Google stopt volgend jaar met Nexus-apparaten”

· 3 reacties


Volgens een gerucht gaat Google volgend jaar stoppen met het uitbrengen van nieuwe Nexus-telefoons en tablets. In plaats daarvan krijgen we alleen nog maar Play Edition-telefoons.

Dat Google in 2015 zou stoppen met het uitbrengen van Nexus-apparaten komt niet omdat het tegen die tijd in de problemen zouden komen met de naamgeving. We zouden dan namelijk toe zijn aan de Nexus 7-telefoon en dat apparaat bestaat namelijk al in de vorm van de Nexus 7-tablet. Dat Google zelf onder andere telefoons uitbrengt zit andere Android-makers al langer niet lekker. Het mogelijk stopzetten van de Nexus-lijn lijkt dus meer een gevolg hiervan.

Nexus 5
De Nexus 5 één van de laatste Nexus-telefoons?

Google zou echter wel nieuwe Play Edition-telefoons toestaan. Van de HTC One, Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z Ultra en de Motorola Moto G bestaan inmiddels Play Edition-uitvoeringen. Deze modellen draaien de pure en kale Android-versie en worden doorgaans erg snel voorzien van updates. De bron speculeert ook dat het stopzetten van de Nexus-lijn een gevolg is van de patent-afspraken met Samsung die eerder vandaag bekend gemaakt werden. Als het gerucht klopt dan zou de Nexus 5 jammergenoeg wel eens één van de laatste Nexus-telefoons zijn.

Bron: @evleaks


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel