Samsung en Google tekenen patent-overeenkomst


Samsung en Google tekenen patent-overeenkomst

Samsung en Google mogen voor de komende 10 jaar elkaars patenten gebruiken. Hiermee krijgt Samsung niet alleen toegang tot de vele patenten van Google zelf, maar ook de ruim 17.000 patenten van Motorola.

En dat is met name interessant in de vele rechtszaken die het bedrijf momenteel voert met Apple. Samsung moest Apple in 2012 nog een boete van ruim 1 miljard dollar betalen vanwege diverse patenten. Ook Google heeft wat aan de deal want de vele rechtszaken waarin Android-fabrikanten verwikkeld waren deden het Android-besturingssysteem weinig goeds. Bovendien geeft Google hier het goede voorbeeld. Grote technologiebedrijven hoeven elkaar niet keer op keer in de rechtbank te treffen maar kunnen daadwerkelijk buiten het juridisch domein compromissen sluiten.

Ericsson

Naast de deal met Google kondigde Samsung ook een deal met Ericsson aan. Voor het luttele bedrag van 650 miljoen dollar en een onbekend bedrag dat herhaaldelijk overgemaakt wordt mag Samsung de patenten van Ericsson gebruiken. Ongetwijfeld worden deze patenten gebruikt in de momenteel lopende rechtszaken met Apple. Al hopen we eerlijk gezegd eerder dat Samsung zich nu weer richt op het maken van mobiele telefoons.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel