Google koopt Motorola Mobilty


Google heeft een fabrikant van mobiele telefoons gekocht. Voor 12,5 miljard dollar neemt de zoekgigant de Amerikaanse fabrikant over. De aankoop lijkt vooral om patenten op het gebied van mobiele telefonie te gaan.

In de aankondiging van de aankoop van Motorola Mobilty laat Google weten dat Android een open platform blijft. Motorola blijft een apart bedrijf. Er bestaan geen plannen om hard- en software te koppelen, aldus het bedrijf. Fabrikanten van Android-toestellen verwelkomen de stap van Google. De CEO’s van HTC, Sony Ericsson en LG zijn blij dat “Google Android verdedigt”. Dat Google nu ook een concurrent is, lijkt niet te zake te doen.

L100288 clean
Weer een bedrijf overgenomen!

De stap toont aan hoe belangrijk Google Android vindt. Motorola Mobilty is de helft van het oude Motorola, dat in 2008 gesplitst werd. Het bedrijf is sinds het begin van mobiele telefonie op de markt actief, en heeft een hele serie patenten. In de voortdurende juridische strijd tussen Google, Apple en Microsoft kan Google deze patenten goed gebruiken. Het bedrijf legt daarom graag ettelijke miljarden op tafel om Android in de rechtszaal te kunnen verdedigen.

Bron: Googleblog.blogspot.comPraat mee over dit artikel