Apple zet Samsung aan de kant bij ontwikkeling A6-processor


Apple werkt achter de schermen aan de hardware voor toestellen die in de loop van 2012 uitkomen. Het gaat dan om zowel een nieuwe iPad als een nieuwe iPhone. De processor daarvoor zou niet langer door Samsung gemaakt worden.

Naar verluidt heeft Apple een contract gesloten met TSMC, een Taiwanees bedrijf, om de processor te maken. Daarmee staat Samsung buiten spel. Vanzelfsprekend zijn er allerlei technische redenen denkbaar om deze stap te zetten. Misschien kan TSMC meer, beter of goedkoper produceren. Desondanks lijkt het er sterk op dat Apple Samsung om een andere reden aan de kant wil zetten.

3 inch sic wafer
Samsung dreigt grote opdrachtgever van chip-fabriek te verliezen

Samsung en Apple zijn in een lange juridische strijd over patenten verwikkeld. Ook in ons land speelde recent een rechtszaak over mogelijk schending van Apple-patenten in enkele producten van Samsung. Dat maakt de verhouding tussen beide bedrijven complex, want Samsung is een belangrijke leverancier van onderdelen voor de producten van Apple. Het komt Steve Job en co ongetwijfeld goed uit dat in die situatie verandering lijkt te komen.

Bron: Bgr.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel