HTC Holiday met 4.5 inch scherm opgedoken


Een oplettende bezoeker van de website craigslist heeft een prototype van HTC gekocht. Het blijkt te gaan om de Holiday, een Android-toestel met een groot 4.5 inch scherm. De smartphone draait op Android 2.3.4.

De HTC Holiday is voorzien van een 1.2 GHz dualcore-processor. De camera op de achterzijde van het toestel heeft een resolutie van 8 megapixel. De camera op de voorzijde is 1.3 megapixel. Op de foto’s is duidelijk te zien dat de Holiday voorzien is van een firmware die gemaakt is voor de Amerikaanse operator AT&T. Dat is goed nieuws voor Nederlandse HTC-fans, want net als KPN, Vodafone en T-Mobile maakt AT&T gebruik van GSM-techniek. Deze smartphone kan waarschijnlijk zonder al te veel aanpassingen in Nederland op de markt gebracht worden.

Htc holiday

HTC doet met dit nieuwe toestel mee met de trend van steeds groter worden beeldschermen op smartphones. 4.3 inch, de schermgrootte van De HTC Sensation en Samsung Galaxy S II, is kennelijk niet groot genoeg. Daarom komen beide merken met toestellen met een nóg groter scherm. Recent lekte al uit dat Samsung daar ook plannen voor heeft. De Koreanen zouden zelfs werken aan een toestel met 4.65 inch scherm.

Bron: Forum.xda-developers.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel