Samsung daagt Apple in Nederland voor de rechter


Het slepende juridische conflict tussen Apple en Samsung heeft nu ook ons land bereikt. Volgens Webwereld sleept Samsung Apple in Den Haag voor de rechter. Het zou om een bodemprocedure gaan.

Hoewel nog niet zeker is dat de rechtszaak over patenten gaat, is dat zeer waarschijnlijk. Samsung heeft een advocaat ingezet die is gespecialiseerd in patentzaken, Bas Berghuis van Woortman. In een reactie op de ontdekking van de Nederlandse nieuwssite laat Samsung Benelux weten dat de rechtszaak door de internationale juridische afdeling wordt geregeld. Wel komt de lokale afdeling van Samsung met een statement: Samsung zal zich “blijven inzetten om haar intellectuele eigendomsrechten te verdedigen en te beschermen om onze voortdurende innovatie en groei in de mobiele communicatiewereld zeker te stellen”

Justitie denhaag
Samsung en Apple treffen elkaar binnenkort in het Haagse Paleis van Justitie (Google StreetView)

Samsung en Apple zijn in een lange patentstrijd verwikkeld. Zowel in haar smartphones als tablets zou Samsung inbreuk maken op patenten van Apple. De rechter gaf Apple voor een deel gelijk. Het bedrijf kreeg het recht om nieuwe Samsung-producten te bekijken voor de lancering, om zo te checken of er patenten geschonden worden. Toen de Koreanen hetzelfde recht eisten, haalden ze bakzeil. Gezien het feit dat in ons land een bodemprocedure is aangespannen, kan het nog enkele maanden duren voordat de zaak voor de rechter komt.

Bron: Webwereld.nlPraat mee over dit artikel