HTC zet eigen developer-site online


HTC geeft ontwikkelaars van Android-apps de mogelijkheid om applicaties te bouwen die gebruik maken van een speciale SDK voor de Android-skin van het Taiwanese merk, Sense. Tegelijkertijd werd de kernel-code vrijgegeven.

Met de nieuwe SDK is voor ontwikkelaars mogelijk om apps te maken die aanhaken bij het werk dat al door HTC gedaan is. Het is bovendien makkelijk om een applicatie zo te ontwikkelen dat deze goed integreert met andere functies van Sense. Speciaal voor ontwikkelaars die zich met tablets bezig houden, is er bovendien een SDK beschikbaar waarmee je een app kunt maken die de stylus van de HTC Flyer gebruikt.

Htc sdk

HTC publiceerde ook de kernelcode van haar toestellen. Het vrijgeven hiervan is onderdeel van een verbeterde relatie tussen de Taiwanese fabrikanten en de open-source gemeenschap. HTC ziet het voordeel in van het werk van de makers van alternatieve ROMS als CyanogenMod. Vooral ontwikkelaars van alternatieve Android-releases voor de toestellen van HTC zijn gebaat bij inzicht in de broncode van het software op de toestellen.

Bron: Htcdev.comPraat mee over dit artikel