Video: Hands-On nieuwe BlackBerry's


RIM lanceerde afgelopen week een hele serie nieuwe toestellen, die allemaal op het nieuwe OS BlackBerry OS 7 draaien. Dit besturingssysteem is een doorontwikkeling van eerdere versies van het eigen systeem van RIM.

Belangrijkste vernieuwing bij de nieuwste serie toestellen is dat deze allemaal gebruik maken van een touchscreen. Je zou daarom verwachten dat versie 7 van BlackBerry OS geoptimaliseerd is voor het gebruik op een aanraakgevoelig scherm. Dat is inderdaad het geval bij de nieuwe versie, hoewel ook BlackBerry OS 6.1 al werkte op een touchscreen. Je ziet de nieuwe versie van het besturingsysteem in actie op onderstaande video, warain zowel de Torch 9810, de Torch 9860 als de Bold 9900 aan bod komen.

Onlangs werd bekend dat RIM van plan is om toekomstige smartphones niet meer uit te rusten met een evolutie van het huidige besturingsysteem. In plaats daarvan wordt een smartphone-versie van QNX gebruikt, een OS dat momenteel alleen op de PlayBook, de tablet van het Canadese merk draait.QNX moet de negatieve spiraal van RIM keren. Door dalende verkoopcijfers moest het bedrijf onlangs duizenden werknemers ontslaan.

Bron: Dailymobile.se



Praat mee over dit artikel