Facebook komt met WhatsApp-concurrent

· 3 reacties


KPN, Vodafone en T-Mobile kunnen hun borst nat maken. Het grootste sociale netwerk ter wereld, Facebook, komt met een app die er ongetwijfeld voor gaat zorgen dat nóg minder mensen gaan sms’sen.

Facebook Messenger, zoals de nieuwe app heet, komt binnenkort naar ons land. De app biedt functionaliteit die al langer in de applicatie van Facebook zat. Het sturen van berichten aan vrienden op Facebook wordt nu ook in een aparte app aangeboden, waardoor deze functie makkelijker en sneller bereikbaar wordt, denkt Facebook. De nieuwe software wordt eerst in een select aantal landen getest, waaronder de Verenigde Staten.

251444 10150352495706729 20531316728 9542070 3548787 n
Een screenshot van de nieuwe app

Telecomproviders maakten zich recent druk om het stijgende gebruik van applicaties als WhatsApp, omdat deze ervoor zorgen dat steeds minder mensen gebruik maken van SMSjes. De operators verdienden ooit goud geld aan de korte berichtjes, maar die tijd lijkt voorbij te zijn. Alle Nederlandse telecombedrijven die actief zijn op de mobiele markt kozen er daarom voor om mobiel internet duurder te maken, om zo de dalende inkomsten goed te maken. De app is binnenkort beschikbaar in de App Store van Apple en de Android Market.

Bron: Blog.facebook.com



Praat mee over dit artikel