LG en Sony staken juridische strijd

· 1 reactie


De LG en Sony begraven de strijdbijl in een jarendurende conflict rond patenten. De beide merken laten Apple en Samsung zien hoe het moet: licenties uitruilen en verder gaan met het ontwikkelen van mooie producten.

Sony en LG voerden in totaal 24 rechtszaak. Sony klaagde LG aan voor het gebruik van patenten op het gebied van telefonie, waarop LG reageerde met een rechtszaak die ging over een aantal patenten die het Koreaanse bedrijf heeft op technieken die in televisies gebruikt werden. Ook blu-ray-patenten werden aan de juridische strijd toegevoegd. Over de deal die gesloten werd staken van de strijd wil geen van beide partijen iets kwijt.

Op dit moment is een soortgelijke strijd bezig tussen Apple en Samsung. Beide bedrijven stapten in een aantal landen naar de rechter. Nederland is één van die landen. In de rechtbank van Den Haag treffen beide partijen elkaar op dit moment in een rechtszaak die voornamelijk over de Samung Galaxy Tab 10.1 gaat, maar ook over enkele andere apparaten, waaronder de Galaxy S.

Bron: Cellular-news.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel