Samsung moet Apple 1 miljard schadevergoeding betalen vanwege patenten

· 2 reacties


De aanklager en de verdediging hebben gesproken, en nu heeft de Amerikaanse jury uitspraak gedaan in deze langslepende patentrechtszaak tussen twee telecomreuzen. Samsung is schuldig bevonden en ruim 1 miljard dollar aan schadevergoeding te betalen.

Samsung dat op zijn beurt ook een schadevergoeding van Apple eiste vanwege inbreuk op haar patenten werd volledig genegeerd. Apple hoeft Samsung helemaal niets te betalen. Andersom is dat dus wel anders en dat komt vooral vanwege de tap-to-zoom en de bounce-back functie die aanwezig zijn in Android. De bounce-back functie waarbij een lijst via een rubberachtige manier terugveert als het einde bereikt is verdween al geruime tijd geleden uit Android, en de tap-to-zoom functie zal vermoedelijk in de nabije toekomst aangepast worden om het Apple-patent te omzeilen.

A beaten up Android
Eigenlijk was Android de grote verliezer

Apple vroeg overigens 2,5 miljard dollar aan schadevergoeding, dus dan lijkt de toegekende 1.049.343.540 dollar een flinke domper. Daar denken ze bij Apple echter heel anders over. Daar zijn ze vooral dankbaar dat het rechtssysteem haar kant heeft gekozen. Verder zegt het bij monde van CEO Tim Cook dat "stelen niet goed is". Samsung likt in de tussentijd de wonden en meldt via een persbericht dat niet Apple gewonnen heeft, maar dat consumenten verloren. Het zal leiden tot minder keuze, minder innovatie en mogelijk hogere prijzen. Toch ging het niet helemaal met verloren handen naar huis. Apple's aanklacht op de Samsung Galaxy-tablet werd ongegrond verklaard omdat dat ontwerp toch uniek genoeg bleek te zijn. Samsung laat het er niet bij zitten en gaat in hoger beroep. Die begint 20 september dus dit verhaal is nog (lang) niet voorbij.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel