Rechtszaak Apple vs Samsung in voordeel Samsung beslecht


De rechtbank van Den Haag heeft uitspraak gedaan in de zaak die Samsung tegen Apple heeft aangespannen. Eerder wees de rechtbank een verbod op de iPhone en iPad af, maar de zaak of Apple patenten onrechtmatig gebruikte ging door.

Hierin heeft de rechtbank geoordeeld dat Apple inderdaad ten onrechte gebruik maakt van patenten op UMTS / 3G-technologie die in het bezit zijn van Samsung. Het gaat hier om de eerste en tweede generatie iPad, de iPhone 3G, 3GS en de iPhone 4. De iPhone 4S bleef buitenschot omdat Apple hierin gebruik maakt van Qualcomm-chips en waarvoor Qualcomm toestemming van Samsung heeft voor het gebruik van eerder genoemde patenten.

Hamer

Samsung is verheugd over de uitspraak. Tot een verbod van Apple producten zal het niet komen, maar het opent wel de weg naar een schadevergoeding. Deze rechtszaak staat niet op zichzelf. Wereldwijd zijn beide partijen in vele zaken verwikkeld, waaronder dus ook in de Nederland. Eerder boekte juist Apple succes in een zaak tegen de Galaxy-lijn van Samsung waarna de Galaxy S, S II en de Galaxy Ace tijdelijk werden verboden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel