Nokia wil indoor-navigatie verbeteren

· 1 reactie


Navigeren van plek A naar B met je mobiele telefoon is inmiddels gemeengoed. Maar wat als je in een warenhuis op zoek bent naar de parfumafdeling? Of je bent op een groot vliegveld met hoge nood op zoek naar een toilet? Nokia wil je daarbij helpen.

GPS werkt inmiddels best goed, maar dan wel buitenshuis. Kom je in een stad met veel hoogbouw dan is het soms wat lastiger maar dan is er altijd nog de hulp van A-GPS. En terwijl sommige telefoons zelfs de extra satellieten van GLONASS kunnen raadplegen is dat in enkele gevallen nog steeds niet voldoende. In gebouwen bijvoorbeeld. En dat kan lastig zijn als je er niet bekend bent. Wie wel eens verdwaald is in een groot warenhuis kan daar over meepraten.


Nokia's huidige pilot voor indoor-navigatie

Indoor positioning is het antwoord en Nokia heeft een alliantie opgericht die daar verbetering in moet brengen. De In-Location Alliance bestaat uit 22 bedrijven waaronder Sony en Samsung die ieder gaan experimenteren met technieken waaronder Bluetooth 4.0 en WiFi. De hoop is dat volgend jaar de eerste mobiele telefoons op de markt komen met werkende indoor-navigatie.



Praat mee over dit artikel