Nokia doet Qt van de hand


Nokia en Digia zijn de volledige verkoop van Qt overeengekomen. Voor welk bedrag is niet bekend gemaakt. De verkoop pas in de strategie om niet core-business onderdelen van de hand te doen.

Nokia kwam in het bezit van Qt nadat het in 2008 Trolltech had overgenomen. Nokia voorzag in Qt een mogelijkheid om eenvoudig en snel applicaties te ontwikkelen voor de diverse platformen die het toen nog in bezit had. Omdat het uiteindelijk koos voor Windows Phone als voornaamste platform was er voor geen Qt geen behoefte meer. Digia mocht vanaf begin 2011 al zakelijke licenties op Qt verkopen.

Qt cross-platform

Gebruikers zullen weinig bekend zijn met Qt zelf, maar wel met de programma's die er van gebruik maken waaronder Google Earth en de Amazon Kindle. Digia heeft op zijn beurt grootste plannen voor Qt. Zo moet het binnenkort ook mogelijk zijn om voor Apple's iOS, Google's Android en Microsofts Windows 8 toepassingen te schrijven. Hiermee moet het voor ontwikkelaars eenvoudiger worden om eenmaal een toepassingen te schrijven en uit te rollen naar verschillende apparaten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel