Samsung in verlegenheid gebracht door kinderarbeid


Nu de telefoons van Samsung over de toonbank gaan als broodjes, is het hard aanpoten voor de fabrieksarbeiders die de telefoons in elkaar moeten schroeven. Uit onderzoek blijkt nu echter dat enkele van die arbeiders jonger zijn dan 16 jaar.

Het gaat overigens niet om een fabriek dat eigendom is van Samsung maar dat in opdracht voor diverse telecombedrijven werk verricht. Een Amerikaanse mensenrechtenorganisatie ontdekte dat het inzetten van minderjarige werknemers eerder systematisch dan incidenteel voorkomt. Het bedrijf zou zelfs diverse maatregelen getroffen hebben om kinderarbeid te verhullen.

Chinese factory worker

Samsung gaf direct commentaar op de aantijgingen en melde dat uit eerdere onderzoeken geen onregelmatigheden waren geconstateerd. Wel kondigde het een nieuw onderzoek aan. Het inzetten van kinderarbeid is in China weliswaar veel verkomend, het is wel strafbaar. Eerder kwam een Chinese fabriek die iPhone's in elkaar zet in het nieuws vanwege kinderarbeid. Daar zijn de omstandigheden inmiddels verbeterd.

Bron: China Labor Watch, Foto: Robert Scoble


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel