Hooggeplaatste topmannen verlaten Apple

· 2 reacties


Ging vorige maand Bob Mansfield, hoofd Hardware Engineering, nog met vervroegd pensioen, ditmaal is het Jim Keller die het bedrijf verruilt voor chipbouwer AMD. Keller was binnen Apple onder andere verantwoordelijk voor de succesvolle A4- en A5-processor.

Hiermee verliest Apple wederom een belangrijke medewerker die mede verantwoordelijk was voor het succes van Apple. De mobiele processors die de iPhone, iPad en iPod aansturen staan erg hoog aangeschreven niet alleen qua rekenkracht maar ook qua energiezuinigheid.

Apple A5 in Apple iPad
Eén van Kellers creaties; de A5-processor

De leeftijd van Bob Mansfield is niet publiekelijk bekend, maar geschat wordt dat hij een jaar of 52 is. In tijden waarin de pensioengerechtelijke leeftijd omhoog gaat naar 67 is dat opmerkelijk vroeg. In deze tijd is het niet raar dan mensen zo nu en dan van baan wisselen, maar van wie een hooggeplaatste functie bekleed in één van de succesvolste bedrijven ter wereld wel. Vooral binnen korte tijd.

Het is alweer de derde topman die succesbedrijf Apple verlaat na het overlijden van (mede)oprichter Steve Jobs. Eind vorig jarig was het Ron Johnson die het bedrijf verliet. Hij stond aan de wieg van het succes van de Apple Stores.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel