40.000 handtekeningen voor 'ethisch verantwoorde' iPhone 5


De Apple iPhone 5 moet een ethisch verantwoord toestel worden. Dat vinden 40.000 ondertekenaars van een online petitie. De ondertekenaars zijn ontevreden over werkomstandigheden bij leveranciers van Apple.

Apple heeft zelf geen fabrieken, maar besteedt het fabriceren van onderdelen en de assemblage van onderdelen van de iPhone en de iPad over aan derden. Een groot deel van de fabrieken staat in China. De arbeidsomstandigheden waaronder de gadgets in elkaar worden gezet, zou niet al te best zijn, en de lonen zijn naar verluidt laag. Arbeiders die de iPhone maken moeten volgens organisatie SomOfUs twaalf uur per dag, zes dagen in de week werken.

Iphone china

Apple draait een winstmarge van meer dan veertig procent, en zou een beter loon dus prima kunnen betalen, redeneert de organisatie, die de petitie startte. Omdat de iPhone 5 de eerste telefoon van Apple zou zijn die onder bewind van Tim Cook wordt ontwikkeld, is dit dé kans voor Apple om een ethisch verantwoord toestel te maken, zeggen de opstellers van de petitie.

Bron: Sumofus.org


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel