Microsoft doopt SkyDrive om in OneDrive

· 1 reactie


Microsoft heeft de naam van haar online opslagdienst omgedoopt van SkyDrive naar OneDrive. Het bedrijf zag zich genoodzaakt de naam te veranderen nadat het een rechtszaak verloren had over de naam.

En daarmee werd het zoeken naar een nieuwe naam voor de bekende online opslagdienst. Microsoft heeft uiteindelijk gekozen voor "OneDrive". De naam ligt voor de hand omdat je met meerdere apparaten toegang hebt tot één centrale plek. Naast de naamswijziging verandert er voor gebruikers van SkyDrive en SkyDrive Pro niets.

De naam ligt ook in het verlengde van de nieuwe strategie van Microsoft. Vorig jaar werd namelijk de One Microsoft-strategie aangekondigd. De OneDrive sluit daar nu mooi op aan. SkyDrive kent inmiddels ruim 250 miljoen gebruikers en die zullen nu allemaal moeten wennen aan de nieuwe naam. Microsoft verloor een rechtszaak over het gebruik van de naam met BSkyB die de televisiezender Sky uitzendt. Microsoft ging uiteindelijk niet in hoger beroep nadat het met BSkyB overeenkwam de naam aan te zullen passen.



Praat mee over dit artikel