HTC praat wereld 1 maart bij over nieuwe telefoon, opvolger One (M8) waarschijnlijk


Het heeft een persbericht verstuurd waarin het iedereen uitnodigt om te bekijken wat het bedrijf voor nieuws in petto heeft. Hoogstwaarschijnlijk wordt dan de opvolger van de One (M8) gepresenteerd.

HTC lijkt het Mobile World Congress-event in Barcelona aan te grijpen om de presentatie van de opvolger van de One (M8) te houden. Opvallend want vorig jaar nog had het Taiwanese bedrijf een eigen event wat gelijktijdig in verschillende steden gehouden werd. Ook van Samsung wordt gezegd dat het het MWC aangrijpt om de opvolger van de Galaxy S5 te presenteren. Alhoewel Samsung nog geen uitnodiging heeft verstuurd hopen we niet dat beide events elkaar bijten. Saillant detail; 1 maart valt op een zondag.

HTC press event Hima

Van de nieuwe HTC One valt nog maar weinig te zeggen. Zo is er bijvoorbeeld nog geen duidelijk naam. De naam M9 lijkt af te vallen. Misschien wordt het wel One 2. Ook over het schermformaat is nog niet veel te zeggen. Het zal ergens tussen de 5 en 5,5 inch liggen. Veel geruchten spreken over 5,2 inch. Qua resolutie gokken de meeste bronnen op Full HD. Geen hogere Quad HD-resolutie dus voor de HTC 'Hima'. Gelet op de uitnodiging verwachten we een camera die het wederom goed doet in het donker. Tot dusver was de eigen UltraPixel-camera hier sterk in. Van de nieuwe One wordt echter gezegd dat de hoofdcamera juist niet meer over deze techniek beschikt.

Beelden HTC Hima

Opvallend is misschien tot dusver wel het ontbreken van duidelijk beeldmateriaal van de One M8-opvolger. Meestal lekt er altijd wel iets uit maar dit jaar weet HTC de geruchten opvallend goed binnenshuis te houden. Er dook eind 2014 wel een persrender uit maar daarvan wordt aangenomen dat deze nep is. Vooral het ontbreken van schermranden wordt hierbij als grootste probleem genoemd.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel