Nieuw hoofd design Samsung komt uit stal van Apple-ontwerper


Samsung heeft een nieuwe topdesigner; Lee Don-tae. De man is straks verantwoordelijk voor het design van veel nieuwe Samsung-producten. Opvallend is dat hij de co-CEO was van Tangerine; het voormalige bedrijf van Apple's Jony Ive.

En daarmee zit Samsung ook Apple op de hielen als het gaat om design. Of Lee Don-tae ook verantwoordelijk zal zijn voor het design van de Galaxy S6 is nog maar de vraag. Mogelijk komt hij daarvoor te laat al vermoeden we wel dat hij z'n stempel wil drukken op het prestige-project. Lee Don-tae was trouwens in z'n vorige baan verantwoordelijk voor het herontwerp van de business class van British Airways. Het leverde hem in 2001 een IDEA Grand Prix op.

Samsung Galaxy S5 design sketch

Samsung's huidige vlaggenschip de Galaxy S5 werd qua design zeer lauw ontvangen. Het gewaagde uiterlijk werd vaak vergeleken met een pleister. Samsung heeft de laatste tijd veel vaker metaal toegepast in haar telefoondesign waardoor een meer premium design ontstaat. Van de Galaxy S6 wordt gezegd dat Samsung helemaal opnieuw is begonnen. Het nieuwe ontwerp, wat bekend staat als Project Zero, zal mogelijk een helemaal nieuwe telefoon opleveren. Samsung kondigt de Galaxy S6 naar alle waarschijnlijkheid aan tijdens het MWC-event begin maart in Barcelona.

Bron: Korea Joongang Daily


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel