Reuters: Samsung in gesprek met BlackBerry om overname, beide partijen ontkennen


Net nu BlackBerry weer in wat rustiger vaarwater is terechtgekomen duikt het gerucht op dat Samsung een bod zou hebben gedaan op BlackBerry. De Koreanen zouden 7,5 miljard dollar willen betalen. Beide partijen ontkennen nu.

Geruchten over een BlackBerry-overname gaan al langer maar worden telkens ontkracht. Zo ook deze keer, via een officieel persbericht. Normaliter reageren bedrijven niet op geruchten dus zo'n bericht kan als vrij opmerkelijk worden opgevat. Reuters zou het verhaal op het spoor gekomen zijn naar aanleiding van anonieme bronnen rondom de Canadese toestelbouwer. Samsung zou interesse hebben in BlackBerry vanwege haar enorme patentportfolio. Die zou erg welkom zijn in de vele patentrechtszaken waaronder met Apple.

BlackBerry wall
Hier komt voorlopig geen Samsung te staan

Zoals gezegd ontkende BlackBerry gisteravond al de geruchten en nu ook meldt Samsung tegenover Reuters dat het geen plannen heeft om BlackBerry over te nemen. De enige die tot dusver wat aan de geruchten hebben gehad zijn de aandeelhouders van BlackBerry. Het aandeel stoof gisteren 30% omhoog. Dat is het hoogste niveau in anderhalf jaar tijd.

Bron: Reuters.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel