Sony-telefoons geen zekerheid meer


Sony heeft niet bepaald een mooi jaar achter de rug. Het worstelt al langer met teruglopende verkopen en winstmarges die onder druk staan. Niet alleen voor wat betreft telefonie. En juist die bedrijfstak lijkt mogelijk op de schop te gaan.

In haar zoektocht om weer winstgevend te worden heeft Sony al haar PC-tak verkocht. En ook de TV-divisie werd grotendeels afgestoten. Mogelijk staat dit nu ook voor de verlieslijdende smartphone-divisie te gebeuren. CEO Kazuo Hirai zei tijdens de CES tegen journalisten dat zowel de TV- als mobiele telefonie-tak zich zorgen moeten maken. Sony heeft al verregaande wijzigingen doorgevoerd aan haar telefoon portfolio, waarbij het vooral op high-end wil richten.

Sony phones
Sony-telefoons

De resultaten van die koerswijzigingen blijken onvoldoende om een mogelijk voortbestaan te garanderen. Een verkoop is dan niet meer uitgesloten. Maar het is ook mogelijk dat Sony een partner zoekt om de telefonietak mee te continueren. Opmerkelijk, want in 2012 namen Sony en Ericsson nog afscheid van elkaar nadat ze in 2001 besloten samen telefoons te maken.

Bron: Reuters.com


Prijsvergelijker Sony Xperia Z3

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia Z3


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel