“Sony verlaagt opnieuw verkoopverwachting van telefoons”


Na het bericht vorige maand dat Sony verwachtte dat het verlies vier keer zo hoog zou uitvallen komt er wederom slechts nieuws binnen over de Japanse elektronicareus. Nu wordt bekend dat de verwachte verkopen met miljoenen moet worden bijgesteld.

Dacht Sony eerder nog 50 miljoen Xperia-telefoons te verkopen, vorige maand werd dit al bijgesteld naar 43 miljoen. En nu weer lijkt het bedrijf dat getal met miljoenen naar beneden bij te stellen. Dat is mede het gevolg van het terugtrekken uit markten zoals China waar het slechts met instapmodellen actief was.

Sony Xperia Z3 Compact in hand
De Xperia's doen het wereldwijd iets minder

Sony lijkt vooral veel minder mid-range modellen te gaan verkopen. Uiteindelijk is het zelfs niet uitgesloten dat Sony zich hierin helemaal terugtrekt. Een dergelijke stap zou kunnen worden gezien als 'het begin van het einde' maar daar lijkt het nog te vroeg voor. Voor wat betreft de vlaggenschepen de Xperia Z3 en de Z3 Compact oogst het bedrijf veel lof. En ook over opvolging wordt al gesproken. Toch zoekt het bedrijf naar alle mogelijkheden om de telefoondivisie weer winstgevend te krijgen en daarbij worden drastische maatregelen niet geschuwd.

Bron: WSJ


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel