BlackBerry-aandeel omhoog, geruchten over investering Samsung oorzaak


Geruchten over een overname van RIM door Samsung gaan al langer rond en zijn intussen al ontkent door Samsung. Echter, waar rook is is vuur en de geruchten blijken hardnekkiger dan gedacht.

Ditmaal gaan de geruchten niet over een overname, maar over een investering van 1,5 miljard dollar. Opvallend want RIM en Samsung zijn feitelijk concurrenten van elkaar. Reden voor een financiële kapitaalinjectie zou liggen in de overname van Motorola Mobility door Google. Samsung is bang voor een voorkeursbehandeling en wil daarom een besturingssysteem achter de hand hebben mocht het noodgedwongen van Android afstappen. Samsung's 2e keus zou verrassenderwijs zijn gevallen op het besturingssysteem van het noodlijdende RIM.

BlackBerry logo at Mobile World Congress 2012

Het gaat dan niet om het verouderde BlackBerry OS, maar het nieuwe nog uit te komen BlackBerry 10. Samsung heeft naast Android ook een eigen mobiel OS ontwikkeld in de vorm van Bada. Ondanks dat dit een groter marktaandeel heeft dan Microsoft's Windows Phone lijkt Samsung het toch buiten de deur te zoeken. Analysten reageerden positief; het aandeel RIM ging met bijna 5 procent omhoog.

Bron: Barrons.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel