Huawei stopt met gebruiken Ascend-naam


We worden de laatste jaren veelal gebombardeerd door de willekeur aan serienamen. Xperia, Galaxy, Lumia, Desire, Liquid, etc. etc. Eentje die we binnenkort mogelijk kunnen schrappen is 'Ascend'. Huawei zou willen stoppen met het gebruik ervan.

Huawei lijkt momenteel vrijwel synoniem met de naam 'Ascend'. Het bedrijf plakt de naam voor vrijwel iedere telefoon. En in tegenstelling tot veel andere bedrijven blijft dat niet beperkt voor het toegepaste besturingssysteem. Huawei gebruik 'Ascend' namelijk voor zowel Android-telefoons als Windows Phones. En daarmee is het een vrij zinloze toevoeging. Dat lijkt Huawei zich nu ook te beseffen. En daarom worden komende MWC mogelijk geen Ascend-telefoons meer aangekondigd.

Huawei Ascend

Verwacht dus als opvolger van de Ascend P7 gewoon de Huawei P8. Kort, krachtig en duidelijk zat. Onduidelijk is trouwens nog of Huawei inderdaad de P8 tijdens het komende MWC in maart gaat aankondigen. De P7 werd immers in mei 2014 aangekondigd en is daarmee nog geen jaar oud.

Honor

Huawei is momenteel druk bezig met haar marketingstrategie. Zo werd tot voor kort nog wel eens de serienaam Honor gebruikt. Dat is echter losgekoppeld en gaat als apart bedrijf verder. Ook daar worden geen serienamen meer gebruikt, zo is het slechts 'Honor 6'. Huawei is trouwens niet de eerste die een bekende serienaam laat vallen. LG deed het in het verleden ook met de Optimus-naam. Die serienaam wordt alleen nog gebruikt voor relatief eenvoudige modellen.

Bron: Android.hdblog.it


Prijsvergelijker Huawei Ascend P7

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Ascend P7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel