2 maart genoemd als mogelijke aankondigingsdatum Samsung Galaxy S6


Een officiële uitnodiging is er nog niet maar volgens Koreaanse media kondigt Samsung op 2 maart dan toch eindelijk de Galaxy S6 aan. Hiermee zou Samsung het Mobile World Congress aftrappen.

Vooropgesteld; er is nog geen officiële datum, nog geen officieel tijdstip. Alleen het gerucht dat Samsung rond het Mobile World Congress de opvolger van de Galaxy S5 zou presenteren. En nu HTC de eerste van maart geclaimd heeft valt mogelijk de keuze op 2 maart. Niet geheel toevallig het begin van het Mobile World Congress. Niet het meest handige tijdstip, veel bedrijven willen de beurs starten met veel PR en dus zal er veel ruis zijn.

Mobile World Congress

Dat Samsung voor maandag 2 maart lijkt te gaan is trouwens afkomstig van een Koreaanse publicatie die een niet nader genoemde loslippige Samsung-manager citeert. Wie de bron trouwens bekijkt zou ook kunnen concluderen dat de datum van 2 maart eerder lijkt te gaan over de MWC zelf in plaats van de datum van de aankondiging.

Vingerafdrukscanner Galaxy S6

Net als de huidige Galaxy S5 krijgt de S6 vermoedelijk een vingerafdrukscanner. Hierbij hoeft de vinger niet over de homeknop geveegd te worden, maar volstaat een eenvoudige aanraking. Qua functionaliteit lijkt het hiermee op de iPhone 6 van Apple. Alhoewel wij in onze S5-test prima overweg konden met de functie luistert hij wel nogal secuur. Mogelijk is dat de reden waarom Samsung overstapt op een nieuwe vorm. Of hierdoor de homeknop ook groter zal worden is onduidelijk. Misschien heeft Samsung de scanner ook wel ergens anders in verwerkt.

Bron: Chosun.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel