Nokia test Android-telefoon met iconisch “1100” typenummer


Er komt mogelijk wederom een Nokia 1100 op de markt. Ditmaal zou het dan niet gaan om een dumphone met een schermresolutie van 96 × 65 pixels maar om een Android-smartphone met quad-core processor.

Nokia test namelijk momenteel een dergelijke telefoon, zo bleek uit een benchmark van het toestel. Nokia mag vanwege de Microsoft-deal tot eind 2016 geen eigen telefoons uitbrengen. Daarna is het echter weer mogelijk om Nokia-telefoons op de markt te brengen. Het bedrijf kwam eerder al met een Android-tablet.

Nokia 1100 Geekbench
Een nieuwe Nokia 1100

De vraag is even of het de moeite waard is om deze 1100 te bespreken. Het model wordt vermoedelijk intern gebruikt om dingen mee te testen en uit te zoeken. Een lancering zit er voor het model waarschijnlijk niet in. Al was het maar omdat het nog ruim anderhalf jaar duurt voordat het toestel uitgebracht mag worden. En tegen die tijd is Android 5.0 Lollipop alweer opgevolgd en de quad-core MediaTek-processor verouderd. Toch is het leuk te zien dat Nokia zich alvast voorbereid om een terugkeer. Al zal het tegen die tijd zeer veel moeite ondervinden om een plek in het drukke landschap te bemachtigen.

Bron: Geekbench


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel