Renders tonen Nokia’s eerste Android-telefoon; de C1


Nokia, en dan bedoelen we niet Microsoft, heeft er nooit een geheim van gemaakt om met een Android-telefoon te komen. Het bedrijf mocht na de verkoop aan Microsoft lange tijd geen eigen telefoons meer maken maar daar komt binnenkort verandering in.

Zo bracht Nokia al eerder een eigen Android-tablet uit en achter de schermen zou het bedrijf hard werken aan een eerste Android-telefoon. Hoge resolutie plaatjes van deze Nokia C1 verschijnen op internet en lijken overeen te komen met wat eerder opdook. Als we de overige geruchten moeten geloven gaat het niet om een high-end model maar eerder om een mid-range exemplaar.

Nokia C1 met AndroidNokia C1 met Android

Zo meet het scherm weliswaar een nette 5 inch in diagonaal, de resolutie komt niet hoger dan HD. Qua camera's zou Nokia een 8 megapixel exemplaar op de achterkant plaatsen met voorop een 5 megapixel selfiecam. Binnenin zou een Intel Atom-processor draaien met 2 GB aan werkgeheugen. Al met al weinig spannends dus. Mogelijk weet Nokia ons nog positief te verrassen met de prijs. Als die laag genoeg is kan het oude klanten proberen terug te winnen. Of wij de Nokia C1 hier op moment van uitkomen ook gaan aantreffen is nog maar de vraag, zo is de Nokia-tablet hier nog uitgekomen.

Via: Weibo.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel