Wederom foto’s van grotere Samsung Z3 met Tizen online


We hadden de introductie van de nieuwe en grotere Samsung Z3 verwacht tijdens de Tizen Developer Summit eind juli. Toch heeft Samsung die datum voorbij laten gaan en is het nog steeds wachten op deze Z3. We zullen het met deze foto's moeten doen.

De Samsung Z3 wordt de opvolger van de Z1 die als eerste commercieel verkrijgbare Tizen-telefoon op de markt kwam. Niet hier maar vooral in India en Rusland. Samsung wou het namelijk klein houden om de kans op succes groter te maken. Dat succes kwam en dus is er ruimte voor een opvolger. We wachten zoals gezegd al enige tijd op deze Z3.

Samsung Z3 naast de Z1Samsung Z3 en Z1 schuin

De Z3 wordt een stuk groter dan de Z1 en gaat ook meteen meer op een typische Galaxy-telefoon lijken. Zelfs de optie-knop is vervangen door een multitask-knop, net als bij Android. Het scherm van de Z3 zal 5 inch groot worden met een HD-resolutie, de camera wordt 8 megapixel groot en de selfiecam komt uit op 5 megapixel. Voor de processor heeft Samsung inkopen gedaan bij Spreadtrum. Dat is een Chinese fabrikant en diens processors staan er niet meteen om bekend om erg krachtig te zijn. Ook de Z3 wordt dus geen high-end vlaggenschip. Mogelijk brengt Samsung het toestel ditmaal wel uit buiten India en dus bestaat de kans dat we hem hier op den duur zullen aantreffen. Wanneer blijft nog even een mysterie.

Bron: @esse1000k


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel