Samsung Galaxy S7 komt mogelijk toch in 3 uitvoeringen


Tot dusver dacht de techwereld dat de Samsung Galaxy S7 in twee uitvoeringen kwam; een platte 5,1 inch versie en een grotere en gebogen 5,7 inch Edge-variant. Dat idee kan mogelijk de prullenbak in volgens een nieuw bericht.

Met dank aan @evleaks die door de publicatie van een doodeenvoudig plaatje een einde maakt aan dat idee en nu oppert dat Samsung met 3 versies komt. Dat klinkt verdacht veel op de strategie die Samsung met de Galaxy S6 toepaste. Een platte 5,1 inch variant, eenzelfde formaat maar dan met een gebogen scherm en een nog grotere 5,7 inch Edge Plus-variant. Eerder werd nog gedacht dat Samsung die 5,1 inch Edge-variant achterwege zou laten om voldoende differentiatie over te houden.

Samsung Galaxy S7, S7 edge en S7 edge+

En getuige de begeleidende tekst van Evan Blass bij z'n plaatje hij ook. Hij schrijft dat hij "oprecht verbaasd is, al maakt het wel veel duidelijk". Het plaatje kent naast de namen een achtergrond waarin je waterdruppels zou kunnen zien. Van de Galaxy S7-serie wordt al enige tijd beweerd dat ze over waterdichte eigenschappen beschikken. Nu willen we hier direct aan toevoegen dat het kinderspel is om een dergelijk plaatje in elkaar te zetten dus neem dit bericht alsjeblieft met een korreltje zout. Al kent Evan Blass wel een indrukwekkend trackrecord als het gaat om lekken. Het zou ons dus allerminst verbazen als dit bericht klopt.

Laatste S7 geruchten

Van de Galaxy S7 gaat het gerucht dat het toestel met een nieuw type 12 megapixel camera is uitgerust. Dat is lager dan Samsung nu toepast maar door een nieuwe sensor en een nieuwere lichtgevoelige lens vangt hij meer licht op in het donker. Naast een waterdichte behuizing past Samsung mogelijk een combinatie toe van de Snapdragon 820 en de eigen Exynos 8890 toe. Bovendien keert de geheugenkaartslot mogelijk terug. De introductie van de Samsung Galaxy S7-serie staat mogelijk gepland voorafgaand aan het MWC op 21 februari.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel