Apple iPhone mogelijk volgend jaar al met OLED-scherm


Tot nu toe hielden we sterk rekening met 2018 als jaar waarin Apple zou overstappen van IPS naar AMOLED. Uit een nieuw rapport moeten we mogelijk volgend jaar met de introductie van de iPhone 7s al rekening houden met dit scenario.

AMOLED heeft een flinke vlucht genomen. De kleurechtheid is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Datzelfde geldt voor de levensduur en de scherpte. Wat gelijk gebleven is is het enorme contrast. Zwart is vanwege het ontbreken van achtergrondverlichting ook echt zwart. Bovendien is een dergelijk AMOLED-scherm buitenshuis beter afleesbaar, zelfs in vol zonlicht. Een ander voordeel is dat een OLED-paneel dunner is. Met steeds dunner wordende iPhones is dit een belangrijk voordeel voor Apple. Eens in de zoveel tijd krijgen we een rapport onder de neus geschoven met een voorspelling wanneer Apple op OLED overstapt. Dit nieuwe rapport spreekt over 2017, wat volgend jaar is.

Samsung OLED TV
Samsung is één van de weinig leveranciers van OLED-panelen

Nu willen we niemand lekker maken maar we hebben nog steeds analisten die volhouden aan 2018 en zelfs 2019. Probleem blijft om een geschikte leverancier te vinden. Vooral Samsung maakt dit soort panelen en dat zal niet Apple's eerste keuze zijn. Apple zou ook inkopen kunnen doen bij LG en Japan Display maar die kunnen mogelijk niet voldoende capaciteit leveren. Mogelijk zal het daarom tijdelijk toch de hulp van Samsung nodig hebben. Een nieuw rapport van Nikkei beweert nu precies dat. Een deal waarmee 12 miljard dollar gemoeid is zou op punt staan getekend te worden. Samsung maakt al veel langer bij haar vlaggenschepen gebruik van AMOLED en ook HTC lijkt er recentelijk weer aan begonnen te zijn.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel