Toestel voorheen bekend als HTC One M10 veelvuldig op de foto


Alsof HTC de vloeddeuren open heeft gezet. Er is divers fotomateriaal van de HTC 10 naar buiten gekomen. Het toestel dat we voorheen de One M10 noemden en de opvolger is van de One M9 is ook te zien op vers opgedoken renders.

Er lijkt weinig meer geheim te zijn aan de HTC 10. Eerder op de dag maakte @evleaks bekend dat HTC voor de eenvoudige naam '10' heeft gekozen. Eerder werd nog de naam One M10 gebruikt maar eigenlijk hield iedereen al rekening met een iets andere naam. Er kleeft tot op heden nou niet bepaald succes aan de One-naam. Tijd dus voor HTC om met iets anders te komen. Wat precies werd snel duidelijk toen @onleaks nieuw fotomateriaal toonde van de HTC 10.

HTC 10HTC 10HTC 10

Naast bovenstaande foto's meldt Steve Hemmerstoffer van @onleaks dat de HTC 10 een 5,15 inch groot Quad HD-scherm meekrijgt met een Snapdragon 820-processor en een 12 megapixel camera. Nu moet het worden gezegd dat deze info al langer rondging. De omvang van het RAM-werkgeheugen lijkt wel nieuw; 4 GB. Dat is aan de grote kant. In een snelle Antutu-test scoort de 10 een indrukwekkende 109.936. Hiermee zou het op dit moment één van snelste smartphones, geen verrassing gelet op de processorkeuze. Uit één van de foto's zien we tevens de onderkant waar een USB Type-C aansluiting te zien is. HTC lijkt dus te kiezen voor deze nieuwe aansluiting. Kort na het publiceren van deze fotoreeks kwam @evleaks met onderstaande persrenders. Beide heren vallen elkaar vaak in de haren als het gaat om de afkomst van hun lekken. Ditmaal leken ze het eens.

HTC 10 persrender

Naast dat de voorzijde identiek lijkt op de foto's, met name de grote selfiecamera, lijkt de achterzijde sterke gelijkenissen te vertonen met een door HTC zelf verzonden teaser. Zo is het toestel nabij de randen sterk afgesneden. De oplettende bezoekers zal het al zijn opgevallen dat de stereo BoomSound-speakers voorop verdwenen zijn. HTC lijkt qua ontwerp de bestaande One A9 te hebben aangepast. Ook daar was geen ruimte voor stereo speakers. Wel zal de HTC 10 over BoomSound-geluid beschikken en wel met Dolby-geluid. Dat bleek uit een screenshot die door @onleaks werd geplaatst.

HTC 10 aankondiging

Intussen is het nog altijd onduidelijk wanneer HTC de 10 officieel wil aankondigen. Daar heeft het Taiwanese bedrijf nog altijd geen uitnodiging voor verstuurd. Er gaan wel geruchten dat 11 april HTC een event in Londen wil organiseren. Echter is daar nog geen bevestiging over. HTC stuurt intussen wel allerlei teasers de wereld in. Na eerder al een plaatje te tonen waarin we mogelijk de achterkant zagen werd gisteren nog een filmpje gestuurd. Die voegde qua informatie echter niets toe aan wat we al wisten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel