Onthulling Huawei P9 uitgesteld, nu mogelijk pas 6 april


We hadden voor woensdag 9 maart een mogelijke onthulling van de Huawei P9 in de planning staan. Dat gaat niet door zo lijkt nu. Volgens een nieuw bericht is de lancering een maand uitgesteld naar ten minste 6 april.

Een reden voor het uitstel, als daar al sprake van was, is er niet. Het is goed mogelijk dat het Huawei's bedoeling altijd al was om de P9 ergens in april aan te kondigen. De P8 werd namelijk ook in die maand aangekondigd. Hoe wij dan bij 9 maart komen? Huawei verstuurde zelf een teaser met die datum. Nu gooit @evleaks roet in het eten door met 6 april te komen als nieuwe lanceerdatum.

Cam 930x407
Een eerder kijkje op de dubbele camera van de Huawei P9

De Huawei P9 wordt in drie verschillende varianten verwacht; een reguliere, een grotere Max-versie en een Lite-variant. Van de reguliere uitvoering weten we het meest. Die krijgt volgens de laatste berichten een 5,2 inch Full HD-scherm met een achtkoppige Kirin 950-processor die 3 GB aan werkgeheugen krijgt. De dubbele 12 megapixel camera krijgen een Leica-lens mee terwijl er voorop juist een 8 megapixel variant zit. Achterop vinden we een vingerafdrukscanner. Binnenin is ruimte gevonden voor een stevige 3.900 mAh grote batterij. Ook zou er ruimte zijn voor maar liefst twee simkaarten. Of al deze specificaties kloppen zal woensdag 6 april blijken. Moet Huawei ons nog wel een uitnodiging sturen. Tot die tijd kan alles nog gebeuren dus er zit weinig anders op dan geduldig te wachten.

Foto: Venture Beat


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel