Huawei P9

8 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Huawei P9 (EVA-L09)
Huawei P9 achterkant linkerzijkant grijs
Huawei P9 achterkant linkerzijkant pink
Huawei P9 achterkant rechterzijkant goud
Huawei P9 achterkant rechterzijkant wit
Huawei P9 grijs achterkant
Huawei P9 grijs rechterzijkant
Huawei P9 wit voorkant linkerzijkant schuin
Huawei P9 wit gedraaid

Reviews over de Huawei P9

8,0
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Super telefoon voor de prijs”

·

Hij heeft een in verhouding groot scherm fijne foto mogelijkheden en is fijn in gebruik

0 0

Alle Huawei P9 reviews


Beschrijving van de Huawei P9

De Huawei P9 werd op 6 april 2016 door Huawei aangekondigd en geldt als de opvolger van de P8 uit 2015. Wat de P9 vooral bijzonder maakt is z'n dubbele 12 megapixel camera achterop die Huawei samen met Leica ontworpen heeft. Maar natuurlijk valt er nog meer te vertellen over Huawei's vlaggenschip voor 2016.

Industrieel ontwerp

Zo krijgt het toestel een unibody behuizing van aluminium waardoor hij een premium uitstraling heeft en bovendien extra stevig is. Erg groot zal het toestel niet zijn. Dat komt vooral omdat Huawei een 5,2 inch groot schermpaneel heeft toegepast. Dat is vrij gemiddeld voor een vlaggenschip anno 2016. Wat misschien wel wat tegenvalt is de schermresolutie van Full HD. Terwijl anderen inmiddels zijn overgestapt op de hogere Quad HD-resolutie blijft Huawei vasthouden aan Full HD, oftewel 1080 bij 1920 pixels. Sommigen zien die extra pixels trouwens niet eens en het verschil is ook niet zo groot als destijds met de overstap van HD naar Full HD.

Belangrijkste Huawei P9 specificaties

 • 32GB aan opslaggeheugen maar uitbreidbaar met microSD-kaartjes
 • 12 megapixelcamera + Full HD video-opname
 • Octacore processor (Kirin 955) op 2,5 GHz, 3 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 5.2 inch IPS scherm inclusief Corning Gorilla-glas
 • Selfiecam van 8 megapixel
 • Razendsnel mobiel 4G-internet

Met de hulp van Leica

We kunnen de Huawei P9 natuurlijk niet bespreken door het uitvoerig over z'n dubbele camera te hebben. Interessant hieraan is dat de ene camera zwart/wit-opnames maakt terwijl de andere 'gewone' kleuropnames maakt. Deze twee beelden worden samengevoegd tot één afbeelding. Het voordeel van die zwart/wit-camera is dat beelden door het ontbreken van een kleurenfilter extra scherp worden. De optische lenzen zijn afkomstig van Leica dat we ook wel kennen van high-end camera's en objectieven. Kwaliteit lijkt dus gegarandeerd. Ook aan het filmen is gedacht. Er zijn drie modi waaruit gekozen kan worden; Standard, Vivic Colors en Smooth Colors. Ieder heeft een eigen karakteristiek resultaat. Het vastleggen van kwalitatief hoogstaande beelden is alleen handig als je dat snel kunt doen. Huawei heeft de P9 voorzien van Hybride Focus-technologie waarbij laser, diepteberekening en contrast gecombineerd worden om extra snel scherp te stellen. Je kunt door de wide-aperture functie bepaalde onderwerpen uitlichten door de achtergrond te vervagen. Het moge duidelijk zijn dat de P9 een prima camera-telefoon is.

Huawei P9 wit voorkant linkerzijkant schuin

Twee geheugenconfiguraties

Andere eigenschappen van het toestel zijn een 8 megapixel selfiecamera, een Kirin 955-processor van eigen makelij, 32 GB aan opslagruimte en 3 GB aan RAM-werkgeheugen. Er is ook een configuratie met 4 GB aan werkgeheugen en met 64 GB. Geheugen kan tot maximaal 128 GB uitgebreid worden met microSD-kaartjes. Toch raden we als je meer ruimte wilt aan om voor het 64 GB model te gaan. Het prijsverschil is minimaal en het interne geheugen is vele malen sneller dan een geheugenkaartje. Achterop treffen we naast de dubbele 12 megapixel camera ook een vingerafdrukscanner aan. Hierin verschilt de Huawei P9 zich met z'n voorganger. Verder heeft Huawei gekozen voor Android 6.0 dat ook wel bekend staat als Marshmallow met daar bovenop de eigen EMUI-schil.

P9-familie

De P9 maakt deel uit van een hele familie bestaande uit een P9 Plus en P9 Lite. Die eerste is het phablet-model terwijl de Lite juist een iets eenvoudiger versie is. Ondanks de verschillen lijken ze qua uiterlijk sterk op elkaar. Deze P9 krijgt in ieder geval de dubbele camera-opstelling achterop met alle extra mogelijkheden.


De Huawei P9 in het nieuws

ts Huawei P10 Render Weibo

Render toont platte en gebogen Huawei P10

Telefoonnieuws ·

Er zijn renders verschenen waarop mogelijk de Huawei P10 te zien is. Het toestel staat niet voor het tweede kwartaal van 2017 gepland dus er kan nog van alles gebeuren. Duidelijk lijkt wel dat er tenminste twee uitvoeringen komen: plat en gebogen.

Want ook Huawei stapt vanaf 2017 over op telefoons met een gebogen beeldscherm. Of deze ook gewoon onder de P10 naam uit zal komen is nog even afwachten. Hij wordt in ieder geval vergezeld door een platte uitvoering. Beiden beschikken over een fysieke homeknop voorop. Bij diens voorganger, de P9, ontbrak die knop nog. Dat Huawei voor volgend jaar zou overstappen op een fysieke knop bleek eerder al en is dus geen verrassing.

Huawei P10 plat en gebogen
Een platte en een gebogen P10

Wel verrassend is dat die knop geen vingerafdrukscanner huisvest. Die zit namelijk gewoon nog achterop het toestel. Dat blijkt uit een tweede render waarop de achterzijde te zien is van de gebogen P10-uitvoering. Ook de achterzijde lijkt hiervan gebogen en dat doet ons sterk denken aan de geannuleerde Samsung Galaxy Note 7. Hopelijk gaat de Huawei P10 niet diezelfde weg achterna. Op die achterkant zien we verder een dubbele camera die wederom met de hulp van Leica is gemaakt. Ook hier geen verrassingen, vooral niet nadat beide bedrijven in Duitsland een onderzoekscentrum openden.

Huawei P10 gebogen achterkant

Van de Huawei P10 werd eerder al gezegd dat deze net als de Huawei Mate 9 is uitgerust met een eigen Kirin 960-processor. Ook wordt gesproken over een iets hogere cameraresolutie van 16 megapixel. Of beide sensoren qua megapixel omhoog gaan is nog onbekend, bij de Mate 9 bijvoorbeeld zijn die verschillend. Verder wordt er rekening gehouden met een 5,5 inch beeldscherm met een Quad HD-resolutie. Het valt te verwachten dat Huawei tegen die tijd kiest voor Android 7.0 (of 7.1) maar in ieder geval wel Nougat.

 • Tags:
 • huawei
 • p10

ts Huawei P10 Roze Weibo

Mogelijk nu al foto’s en specs van Huawei P10 verschenen

Geruchten ·

Een lancering staat mogelijk pas voor april 2017 gepland maar er zijn nu al plaatjes binnen van de vermeende Huawei P10. Diens voorganger de P9 deed het vrij goed in de verkoop en dus zijn de verwachtingen hooggespannen.

Huawei verraste toch wel met de P9. Niet zozeer vanwege de premium behuizing met gebold glas en geborsteld metaal maar juist vanwege de dubbele Leica-camera achterop. Met nog zeker 4 maanden op de kalender verschijnen nu mogelijk de eerste plaatjes van diens opvolger; de P10. Of we hier met het echte toestel te maken hebben valt nog maar te bezien, er zijn genoeg aanwijzigingen dat het hier om een Chinese kloon gaat.

Huawei P10 voorkantHuawei P10 achterkant
Is dit de Huawei P10?

Zo kent het toestel niet de afwerking die we intussen van Huawei gewend zijn. Bovendien staan er enkele vreemde teksten en iconen op het toestel zoals "mobile phone" en de gorilla achterop met daaronder "dreams". Naast de camera zien we verder "Hanzo" staan waar we eigenlijk Leica hadden verwacht. Genoeg signalen wat ons betreft om dit gerucht met een korreltje zout te nemen. Wat trouwens wel overeenkomt met eerdere geruchten over de Huawei P10 is de vingerafdrukscanner aan de voorzijde en een 5,5 inch Quad HD-scherm met een eigen gemaakte Kirin 960-processor binnenin. Die chipset zagen we eerder al bij de Huawei Mate 9. Overigens is Huawei tot nu toe erg voorzichtig geweest met het toepassen van hoge resolutie schermen in haar telefoons, veelal blijft het steken op Full HD vanwege de verminderde energiebehoefte.

(via)

 • Tags:
 • huawei
 • p10

ts Leica Huawei Max Berek

Huawei en camerafabrikant Leica zetten onderzoekscentrum op

Max Berek-lab moet beeldkwaliteit verbeteren en VR-producten opleveren

Telecomnieuws ·

Huawei verraste met de introductie van de P9 vanwege z'n dubbele Leica-camera die door de kleuren- en zwart-wit-camera extra scherpe foto's wist te schieten. Beide bedrijven zetten hun samenwerking voort en bouwen samen een R&D lab.

Nu moet de rol van Leica bij het tot stand komen van de P9 en de P9 Plus niet overschatten, naar verluidt heeft het alleen haar naam aan de toestellen verbonden. Dat kan wel eens heel anders zijn bij toekomstige Huawei-producten want beide bedrijven zetten nu samen een onderzoekscentrum op in Wetzlar, Duitsland. Het werk van het 'Max Berek Innovation Lab' zal de kwaliteit van foto en video in mobiele telefoons moeten verbeteren.

Andreas Kaufmann en Ren Zhengfei
En met deze krabbel is het Max Berek Innovation Lab officieel

Het onderzoekslab zal niet alleen werken aan optische systemen voor mobiele telefoons maar ook werken aan softwarematige technologieën om de beeldkwaliteit te verbeteren. Zoals Sony-telefoons maar al te vaak hebben bewezen gaat het niet alleen om het hebben van een goede camera, ook de achterliggende software is van essentieel belang. Dat laatste is de reden waarom iPhones zulke goede foto's maken ondanks het niet altijd hebben van de beste lenzen. Het lab zal zich daarnaast bezighouden met virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Hieruit valt af te leiden dat Huawei serieus werk maakt van een Daydream-telefoon. Huawei had al toegezegd te werken aan Google's Daydream-project dat gezien mag worden als VR-platform.

 • Tags:
 • huawei
 • leica
 • maxberek

ts Emotion Ui

Huawei werkt aan eigen besturingssysteem

Telecomnieuws ·

Volgens bronnen bij The Information werkt Huawei aan een eigen besturingssysteem als alternatief voor Android. Het is goed mogelijk dat het OS nooit het daglicht zal zien, het is puur bedoeld als back-up strategie.

Huawei maakt voor haar vlaggenschepen zoals de P9 en de P9 Plus, net als veel andere leveranciers, gebruik van Android. Dat betekent goed samenwerken met Google en ook veel slikken wat vanuit Mountain View beslist wordt. Dat neemt bepaalde risico's met zich mee wat logischerwijs Huawei nu probeert af te dekken. Een eigen besturingssysteem zou hierin een oplossing zijn. Waarop dit OS gebaseerd zal zijn is niet helemaal duidelijk, wel heeft Huawei enkele oud-Nokia-medewerkers ingehuurd.

Huawei EMUI
Voorlopig moeten we het hier mee doen; Android met de Emotion UI

Nu heeft Nokia ervaring met Android maar ook met Linux-distributie MeeGo. Die eerste optie lijkt misschien wat gek maar Huawei zou er ook voor kunnen kiezen om van de open-source versie van Android gebruik te maken, iets wat OnePlus momenteel ook doet met haar OxygenOS. Dat lijkt meer voor de hand te liggen omdat er dan meteen een groot scala apps beschikbaar is. Zoals ze bij Microsoft weten kan het ontbreken van een levendig ecosysteem een platform maken of breken. Voorlopig hoeven we niet te vrezen dat toekomstige Huawei-modellen zonder Android uitkomen. Daarbij moeten we wel accepteren dat het haar eigen Emotion UI-schil bovenop legt, wat misschien momenteel wel het grootste bezwaar is.

(via)

 • Tags:
 • android
 • besturingssysteem
 • huawei
 • os

ts Huawei P9 Achterkant Mobilissimo

Huawei ziet het licht; vingerafdrukscanner voortaan voorop

Geruchten ·

Huawei lijkt toe te willen geven dat de locatie van de vingerafdrukscanner van de Huawei P9 niet de meest handige plek heeft. Vooral niet als hij liggend op een bureau ligt. Daarom gaan ze bij de Huawei P10 de scanner verplaatsen.

Veel fabrikanten hebben inmiddels een telefoon uitgebracht met vingerafdrukherkenning. Onze database telt er op moment van schrijven maar liefst 68 waarvan 52 momenteel verkrijgbaar zijn. Bij veel daarvan bevindt de vingerafdrukscanner zich op de achterkant, vlak onder de camera. Zo ook de Huawei P9 en P9 Plus. Een handige plaats, maar alleen als je het toestel al in je handen hebt. Bovendien is het soms even zoeken. Anderen kiezen juist weer voor de voorkant terwijl anderen de zijkant uitkiezen. Huawei lijkt zich nu bedacht te hebben want volgend jaar gaan ze het helemaal anders doen.

Huawei P9 vingerafdrukscanner voorop

Bij de nog uit te komen Huawei P10 komt de scanner voorop, mogelijk verwerkt in een homeknop. Dat doet denken aan de Samsung Galaxy S7 en de iPhone 6s. Nu lijkt het trouwens wat vroeg voor geruchten over de P10 en dat klopt. De P9 werd namelijk nog maar enkele maanden geleden aangekondigd. Dat wil echter niet zeggen dat Huawei achter de schermen niet druk bezig is met z'n opvolger. Het duurt namelijk even voordat een nieuwe mobiel tot stand gekomen is. Overigens was de Huawei P9 wel de eerste uit de P-serie met een dergelijke vingerafdrukscanner. Dat betekent mogelijk ook dat trouwe klanten nog niet heel erg gewend zijn aan de locatie ervan. Los van een vingerafdrukscanner introduceerde Huawei bij de P9 ook een dubbele Leica-camera waarvan er één met een zwart/wit-sensor is uitgerust.

(via)

 • Tags:
 • huawei
 • p10
 • vingerafdrukscanner

ts Huawei Change The Way You See

Huawei onthult naast P9 met Leica-lens ook grote P9 Plus

Telefoonnieuws ·

Huawei heeft zojuist in Londen de nieuwe P9 en P9 Plus aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip werd in samenwerking met Leica gemaakt waardoor de camera-eigenschappen bovengemiddeld goed moeten zijn.

Of dat ook daadwerkelijk zo is moet nog maar blijken. We onderwerpen de P9 en P9 Plus daarom graag eerst zelf aan een test voordat we meegaan in deze bewering. Als je echter kijkt naar de camera van de Huawei P9 dan lijkt hij al een streepje voor te hebben op de rest. We zien namelijk een dubbele schieter. Beide camera's worden gebruikt om één 'super-afbeelding' te creëren met levendige kleuren en in de hoogste kwaliteit. Dat gebeurt door één camera alleen zwart-wit foto's te laten schieten. Door het weglaten van een kleurenfilter ontstaat extra scherpte.

Huawei P9 met Leica

De camera kent verder een RGB-sensor en Hybrid Focus-technologie waarbij laser, diepteberekening en contrast gebruikt worden. De optische lenzen worden verzorgd door Leica en voldoen volgens het persbericht aan de hoogste eisen. Daar gaan we sinds Leica haar naam eraan verbindt wel vanuit. Los van het nodige camerageweld is de P9 een fraai vormgegeven telefoon die overigens wel sterk lijkt op z'n voorganger. Het frontpaneel bestaat uit 2.5D-glas en de behuizing is zoals vanouds van aluminium. Huawei brengt de P9 uit in een 32 en 64 GB uitvoering. Voor die laatste komt er ook nog een speciale Haze Gold-uitvoering met een nog nauwkeuriger afwerking. Los daarvan komt er ook nog een Ceramic White-uitvoering op de markt.

P9 specificaties

Qua specificaties bleken de uitgelekte lijstjes van de afgelopen dagen correct. De P9 kent een 5,2 inch groot Full HD-scherm met een eigen Kirin 955-processor die Huawei op maximaal 2,5 GHz geklokt heeft. De batterijcapaciteit komt uit op 3.000 mAh. Huawei denkt hiermee de ideale balans te hebben gevonden tussen mobiliteit en batterijduur.

Naast de P9 bracht Huawei ook de P9 Plus mee naar Londen. Dit 5,5 inch grote toestel kent een drukgevoelig scherm wat ze 'Press Touch' noemen. Iets waar Huawei erg trots op is is de snellaad-techniek waarmee de P9 Plus is uitgerust. Slechts 10 minuten laden moet genoeg zijn om maar liefst 6 uur te kunnen bellen. Wat beide toestellen gemeen hebben is de vingerafdrukscanner achterop.

P9 en P9 Plus in Nederland

Qua prijzen vraagt Huawei voor het 32 GB model van de P9 een bedrag van 599 euro. Daarmee is hij voor een vlaggenschip niet onaardig geprijsd. Het 64 GB model kost 50 euro meer en krijgt bovendien 4 GB aan RAM-werkgeheugen in plaats van 3 GB. Van de Huawei P9 Plus komt voorlopig alleen een 64 GB model uit met 4 GB aan RAM. De prijs daarvan bedraagt 749 euro. Erg lang hoeven we niet te wachten voordat beide toestellen op de markt komen. Vanaf 16 april liggen ze in Nederland en 28 ander landen in de winkel.

 • Tags:
 • huawei
 • leica
 • p9
 • p9plus

ts Huawei P9 Teaser

Huawei lekt nog één keer de nieuwe P9

Geruchten ·

Morgen worden we allemaal geacht bij de persconferentie van Huawei te zijn voor de officiële onthulling van de P9. En om de aandacht er 24 uur van tevoren nog even bij te hebben lekt Huawei nog 1 keer een filmpje.

We weten alleen nog niet goed wat we van het 14 tellend durende filmpje moeten denken. We zien in ieder geval veel kleur. Wordt de P9 een kleurrijke telefoon? Ook zien we wederom de hastag #OO wat vermoedelijk een verwijzing is naar de dubbele 12 megapixel camera achterop. Eerder al leek duidelijk dat Huawei de hulp heeft ingeroepen van Leica voor de realisatie van die camera. Het filmpje sluit af met de cryptische woorden: "Change the way you see the world".

Het filmpje is trouwens afkomstig van Huawei Pakistan en is uiteraard een verwijzing naar de P9. Die wordt woensdag 6 april in Londen aangekondigd. Mogelijk tegelijk met de P9 Max, P9 Lite en P9 Enhanced. De P9 krijgt volgens een recentelijk verschenen benchmark een Kirin 955 processor op 2,5 GHz. Eerder werd nog gedacht aan een Kirin 950. Andere specificaties zijn een 5,1 inch groot scherm met Full HD-resolutie, 3 GB aan werkgeheugen, een 8 megapixel selfiecamera en een 2.900 mAh grote batterij. Morgen hopelijk meer over de Huawei P9.

 • Tags:
 • huawei
 • leica
 • oo
 • p9


ts Huawei P9 Achterkant Nowhereelse

Betere foto's tonen Huawei P9 in volle glorie

Geruchten ·

Over een week alweer wordt de Huawei P9 naar alle waarschijnlijkheid aangekondigd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we steeds meer informatie en foto's van het vlaggenschip voorbij zien komen. Vandaag zelfs in hoge resolutie.

Misschien is dit wel de beste foto die we tot nu toe gezien hebben van de Huawei P9. De opvolger van de P8 met z'n dubbele camera heeft zich al vaker laten fotograferen, waaronder zelfs in de handen van een Huawei-topman. We zien op deze foto het toestel in een champagne-achtige kleur, al lijkt het te gaan om een dummy. Bovendien krijgen we een blik op z'n onderkant waar goed de USB Type-C poort te zien is. Dankzij deze nieuwe poort maakt het niet meer uit in welke richting je de kabel stopt, hij past altijd.

Huawei P9 voor- en achterkantHuawei P9 USB Type-C

Mocht je al het nieuws van de P9 de laatste tijd zijn misgelopen dan sommen we graag nog even z'n verwachte specificaties op. Houd rekening met een 5,2 inch beeldscherm met Full HD-resolutie. De bron heeft het trouwens over een Quad HD-resolutie maar mogelijk behoort die toe aan de exclusievere P9 Enhanced. Verder verwachten we een Kirin 950-processor met 3 GB aan RAM-geheugen, 32 GB aan opslaggeheugen en dus een dubbele 12 megapixel camera achterop. Over de batterij werd eerder nog gesproken over een stevige 3.900 mAh exemplaar. Inmiddels hebben de geruchten het over een meer gemiddelde 3.000 mAh. Huawei brengt het toestel op 6 april uit. Mogelijk toont het dan naast deze P9 ook een P9 Lite, P9 Max en P9 Enhanced.

 • Tags:
 • huawei
 • p9

ts Huawei Executive

Topman laat zich met Huawei P9 fotograferen

Geruchten ·

Deze Huawei-topman kan zich waarschijnlijk wel voor z'n hoofd slaan. De beste man waande zich veilig buiten en dacht onopvallend met de nog onaangekondigde P9 te kunnen bellen. Dat dacht hij dus verkeerd.

Het nieuwe vlaggenschip zal pas op woensdag 6 april aangekondigd worden dus erg handig is het niet dat uitgerekend de topman van Huawei zich ermee laat zien. Het valt nu ook niet meer te ontkennen dat de Huawei P9 een dubbele camera heeft, vermoedelijk een dubbele 12 megapixel camera. Er komen meerdere varianten uit van de P9 waaronder een 5 inch grote P9 Lite, een 5,8 inch grote P9 Enhanced en een 6,8 inch grote P9 Max die mogelijk allemaal dezelfde dubbele camera krijgen. Naast de bevestiging van een Duo Camera blijkt uit deze foto ook dat de P9 een vingerafdrukscanner achterop krijgt.

Huawei P9 in handen van Richard YuHuawei P9 hands-on door Richard Yu

Andere specificaties zijn mogelijk een 5,2 inch Full HD-scherm en een Kirin 950-processor met 3 GB aan RAM-werkgeheugen. Dat is bescheiden maar wel conform een vlaggenschip. Qua behuizing zet Huawei wederom vol in op metaal getuige bovenstaande foto's. Hiermee lijkt hij sterk op de vorig jaar aangekondigde P8. Dat was overigens de eerste keer dat Huawei de serienaam 'Ascend' liet vallen. Die voegde het aan vrijwel alle smartphones toe ongeacht het platform waaronder het draaide. De lancering van de Huawei P9 staat gepland voor 6 april. Intussen heeft het bedrijf al diverse teasers verzonden waar het onder andere de hashtag #OO bij gebruikte. Dit is goed mogelijk een verwijzing naar de dubbele camera achterop.

 • Tags:
 • huawei
 • oo
 • p9
 • richardyu

ts Huawei P9 Dubbele Camera

Huawei ‘teast’ P9 met dubbele camera

Geruchten ·

Voor 6 april staat de introductie van de Huawei P9 gepland. In aanloop daar naar toe kliert Huawei ons nu met een plaatje waarop overduidelijk een dubbele camera is weergegeven. Geruchten over een dergelijke camera gingen al langer.

Huawei is geen onbekende met dubbele camera's achterop. Zo bracht het al eens eerder Honor 6+ uit die achterop dezelfde cameraopstelling gebruikt. Ook van de opvolger van de Huawei P8 wordt al langer gezegd dat deze achterop dubbel kan zien. Volgens geruchten past Huawei een dubbele 12 megapixel camera toe. Andere fabrikanten die een dubbele hoofdcamera toepassen gebruiken vaak afwijkende cameraresoluties. Dat is dan meestal in combinatie met verschillende lenzen om informatie zoals scherpte/diepte vast te leggen. Handig om later bijvoorbeeld de focus in een bestaande foto te veranderen. Al is het op dit moment nog niet duidelijk waarom Huawei een dubbele camera toepast. Het is ook goed mogelijk dat ze dit doen om de fotokwaliteit drastisch te verbeteren.

Huawei P9 teaser

We zullen tot woensdag 6 april moeten afwachten. Dan kondigt Huawei in Londen deze P9 naar alle waarschijnlijkheid aan. Andere specificaties van de Huawei P9 zijn een 5,2 inch Full HD-beeldscherm, een vingerafdrukscanner achterop, een nette 3.000 mAh batterij en een eigen gefabriceerde Kirin 950-processor met 3 GB aan werkgeheugen. Over de camera voorop bestaat nog wat onduidelijkheid. Deze is of 5 of 8 megapixel groot. Naast deze P9 wordt ook rekening gehouden met de komst van de P9 Lite en P9 Max. Prijzen zijn natuurlijk nog niet exact bekend maar ga uit van een bedrag van rond de 500 euro.

(via)

 • Tags:
 • dubbelecamera
 • duocamera
 • huawei
 • p9
 • teaser

ts Huawei Logo

Onthulling Huawei P9 uitgesteld, nu mogelijk pas 6 april

Geruchten ·

We hadden voor woensdag 9 maart een mogelijke onthulling van de Huawei P9 in de planning staan. Dat gaat niet door zo lijkt nu. Volgens een nieuw bericht is de lancering een maand uitgesteld naar ten minste 6 april.

Een reden voor het uitstel, als daar al sprake van was, is er niet. Het is goed mogelijk dat het Huawei's bedoeling altijd al was om de P9 ergens in april aan te kondigen. De P8 werd namelijk ook in die maand aangekondigd. Hoe wij dan bij 9 maart komen? Huawei verstuurde zelf een teaser met die datum. Nu gooit @evleaks roet in het eten door met 6 april te komen als nieuwe lanceerdatum.

Cam 930x407
Een eerder kijkje op de dubbele camera van de Huawei P9

De Huawei P9 wordt in drie verschillende varianten verwacht; een reguliere, een grotere Max-versie en een Lite-variant. Van de reguliere uitvoering weten we het meest. Die krijgt volgens de laatste berichten een 5,2 inch Full HD-scherm met een achtkoppige Kirin 950-processor die 3 GB aan werkgeheugen krijgt. De dubbele 12 megapixel camera krijgen een Leica-lens mee terwijl er voorop juist een 8 megapixel variant zit. Achterop vinden we een vingerafdrukscanner. Binnenin is ruimte gevonden voor een stevige 3.900 mAh grote batterij. Ook zou er ruimte zijn voor maar liefst twee simkaarten. Of al deze specificaties kloppen zal woensdag 6 april blijken. Moet Huawei ons nog wel een uitnodiging sturen. Tot die tijd kan alles nog gebeuren dus er zit weinig anders op dan geduldig te wachten.

Foto: Venture Beat

 • Tags:
 • 6april
 • aankondiging
 • huawei
 • kirin950
 • lancering
 • p9

ts Huawei Beer Teaser

Huawei P9 geeft zich volledig bloot in nieuwe fotoshoot

Geruchten ·

Het vlaggenschip van Huawei voor 2016 ligt op straat. Foto's van het nieuwe toestel zijn door Evan Blass gepubliceerd op VentureBeat en tonen een metalen behuizing, dubbele camera en vingerafdrukscanner.

Veel van de specificaties van de Huawei P9 waren eerder al gelekt. Daarom kijken we niet op van een metalen unibody, een dubbele 12 megapixel camera met Leica-lens en een 5,2 inch groot Full HD-scherm. Daar houdt het verhaal van de P9 echter niet op. Er zijn volgens Blass maar liefst 4 modellen, iets wat ook eerder werd gesuggereerd. Naast de hier weergegeven P9 zullen dat een P9 Lite, P9 Max en een luxere P9 Enhanced zijn.

Huawei P9 wit voorkantHuawei P9 achterkant

Eerder werd nog wel gedacht dat die laatste luxere variant juist degene zou zijn met een dubbele camera achterop. Dat lijkt nu dus de 'gewone' Huawei P9 te worden. Handig hieraan is dat het later mogelijk is om op een foto de focus te verleggen. Een aantal weken geleden nog dacht men dat Huawei gebruik zou maken van de nieuwere Kirin 955-processor met 4 GB aan werkgeheugen. Mogelijk behoren deze specs toch toe aan de meer premium P9. De reguliere P9 moet het waarschijnlijk doen met een Kirin 950-processor op 2,53 GHz en 3 GB aan werkgeheugen. Nog steeds niet gek.

Huawei P9 onderkant USB Type-C

Onderop zien we een USB Type-C aansluiting. Handig hieraan is dat het niet uitmaakt hoe je de stekker erin steekt. Achterop zien we een vierkante vingerafdrukscanner. Daarachter zit volgens berichten een stevige 3.900 mAh grote batterij. Hiermee zal de Huawei over een flink grotere batterij beschikken dan de concurrentie. We hebben ook een nieuwe mogelijke lanceerdatum binnen. Huawei plaatste zelf een teaser voor een event op woensdag 9 maart in Berlijn. De teaser laat een biertje zien en we weten niet meteen wat dat met deze P9 te maken heeft.

(via)

 • Tags:
 • huawei
 • kirin950
 • kirin955
 • p9
 • p9anhanced
 • p9lite
 • p9max

ts Huawei P9 Frame Finger

Metalen behuizing Huawei P9 laat zich weer eens zien

Geruchten ·

Huawei heeft al enkele momenten voorbij laten gaan om de nieuwe Huawei P9 aan te kondigen. Eerst werd rekening gehouden met de CES begin januari, toen volgde ook de MWC eind februari zonder aankondiging. Inmiddels hebben we weer nieuwe foto's binnen.

Tot nu toe weten we dat de Huawei P9 een 5,2 inch Full HD-scherm krijgt met een eigen Kirin 950-processor. Achterop komt mogelijk een dubbele camera al zou het ook goed mogelijk zijn dat deze toebehoort aan een speciale uitvoering. Wel krijgen alle modellen een vingerafdrukscanner achterop. Verder wordt duidelijk uit deze foto's dat de Huawei P9 het nieuwe type USB Type-C krijgt. Hiermee maakt het niet uit hoe de kabel aangesloten wordt.

Huawei P9 metalen unibodyHuawei P9 metalen unibody

Ook de Huawei P8 kreeg een metalen behuizing dus dat komt niet als verrassing. Huawei experimenteert ook al langer met dubbele camera's dus ook dat is goed mogelijk. Van de P9 komen mogelijk verschillende uitvoeringen uit waaronder één met Quad HD-resolutie scherm. Huawei gelooft niet echt in deze hogere schermresolutie maar wil potentiële klanten niet afschrikken met het ontbreken hiervan. We durven ons niet meer te wagen aan een lanceerdatum. Als we dan toch iets moeten zeggen dan denken we aan april. In diezelfde maand werd namelijk de P8 aangekondigd.

(via)

 • Tags:
 • huawei
 • p9
 • usbtypec

Beknopte specificaties van de Huawei P9

Afmetingen 145 x 70,9 x 6,95 mm
Gewicht 144 gram
Artikelcode EVA-L09
EAN codes 8712421529733, 8712421529689, 6901443145218, 6901443135097, 6901443119356, 6901443113989, 6901443113958, 6901443113651, 6901443107506, 6901443107490, 5413729229679, 5413729229662, 5412882689597, 4125236369632
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 6.0 (Marshmallow)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.2 inch, IPS
Hardware
Camera 12 MP, dubbele camera-sensor
Processor 1.8 GHz, 2.5 GHz, HiSilicon Kirin 955, octa core
Selfiecamera 8 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh

Alle Huawei P9 specificaties


Alternatieven van de Huawei P9

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Huawei P9 (EVA-L09)
RugGear RG650
Apple iPhone 6 Plus (A1522)
Motorola Moto G5 (XT1676)
RugGear RG655
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android6.0 (Marshmallow)8.1
7.0 (Nougat)9.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm5.2 inch, IPS5.5 inch, TFT5.5 inch, TFT5.0 inch, TFT5.5 inch, TFT
Camera12 MP, dubbele camera-sensor8 MP8 MP13 MP13 MP
Processor1.8 GHz, 2.5 GHz, HiSilicon Kirin 955, octa core1.5 GHz, MediaTek MT6739, quad core1.4 GHz, Apple A8, dual core1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 430, octa coreMediaTek helio P22, octa core
Selfiecamera8 MP2 MP1.2 MP5 MP8 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3000 mAh4200 mAh2915 mAh2800 mAh, verwisselbaar4200 mAh

Volledige vergelijking Huawei P9 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Huawei P9